Koolhydraatarme hartige taart met champignons en rookkaas
Na een week vol vis en vlees heb ik zin in vegetarisch. Herkennen jullie dit ook? Op vrijdag was ik door een goede vriend uitgenodigd en stond er een dampende pan met stoofvlees op tafel. Zaterdag werd ik door een vriendin verrast met wraps gevuld met gehakt en kaas. En toen als klapper van afsluiting van het weekend, was het thema bij mijn eetclub die zondagavond wild vlees.
Ik heb nog nooit zoveel vlees op een avond gegeten. Ree rugfilet, hertenbiefstuk en een knapperig voorgerecht met wilde eend, het hele bos kwam voorbij. Lekker was het zeker, maar op weg naar huis moest de broekriem wel een gaatje losser.
Heerlijk simpel en gezond
Daarom maakte ik op maandag dit heerlijke, simpele, maar vooral gezonde hartige taart. Ui, champignons, ei, kwark en rookkaas zijn de beste vrienden in dit recept. De rookkaas smaakt verrassend lekker en geeft het gerecht een lichte rooksmaak wat heel goed past bij de aardse smaak van de champignons. Verder vind ik het fijn dat er geen deeg in zit waardoor het gerecht lekker licht is en je de broekriem gewoon dicht kunt houden.
Variaties op rookkaas
Mocht jij nu helemaal niet van rookkaas houden, vervang deze dan door geraspte oude kaas. Of ga eens voor cheddar. Serveer met een beetje balsamico creme en een frisse groene salade. Mocht je toch de koolhydraten missen… Snij dan een pistolet in stukken en eet deze met kruidenboter bij de maaltijd.
Deze kaastaart is trouwens ook koolhydraatarm en vind je vast ook heel lekker. Of maak eens deze groententaart. Succes verzekerd!
- 6 eieren
- 250 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 225 kwark
- 6 plakken rookkaas, fijngesneden
- 1 tl maizena
- Olijfolie
- Peper
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Bak de knoflook, uien en champignons even aan in circa 3 minuten
- Kluts de eieren in een kom
- Voeg de maizena en kwark toe en meng alles goed door elkaar
- Voeg dan de groenten en kaas toe en meng alles nogmaals goed door elkaar
- Voeg peper naar smaak toe
- Bekleed een ovenschaal (ik gebruik hier 23x23 cm) met bakpapier
- Tip: maak het bakpapier nat onder de kraan en knijp uit, dan kun je het makkelijk in de schaal leggen
- Giet het mengsel nu in de ovenschaal
- Zet 25 minuten in de oven
- Zet dan de grill aan en laat de bovenkant nog even bruinen voor een mooi goud/bruin resultaat
- Laat een klein beetje afkoelen en snij dan in mooie stukken
- Lekker met balsamico crème en een frisse groene salade
Ik heb dit gerecht gisteren gemaakt en viel zeer in de smaak. Maarten
Dank je wel!
zou handig geweest zijn als er dan ook rookkaas word vermeld in plaats van rookvlees.
Ik ben niet iemand die eerst een hele blog gaat lezen nu wel gedaan omdat er telkens rookkaas werd vermeld en het niet bij de Ingrediënten staat.
Chantal, je hebt helemaal gelijk! Wat een stomme fout!Het moet inderdaad rookkaas zijn en uiteraard geen rookvlees. Ik pas het recept aan. Ik hoop dat het toch nog gelukt is! Groet, Yvette
Ik vraag me af of maïzena ook te vervangen is door amandelmeel of kokosmeel
Dat kan wel, maar dan krijg je wel een ander gerecht. Sorry voor de enorme vertraging. Ik heb lang niets gepost, zou je het leuk vinden om weer recepten te krijgen?