Delicaat
Ik plan graag een avondje in met de mister. Lekker onder het genot van een glaasje wijn keuvelen over het leven en aanverwante zaken. Echt een spannende avond kun je dat uiteraard niet noemen. Het is niet dat we op het eind in de gordijnen of lampen hangen. Het spannendste wat er tijdens die avondjes gebeurt is het oefenen van de ‘lift’ in onze pyjama’s. Wat natuurlijk na een aantal drankjes niet zo soepel gaat als bij Patrick Swayze en Jennifer Grey. Met vriendinnen of vrienden verloopt een avond heel anders. Dan wordt er meer gedronken, meer gedanst en meer (foute snacks) gegeten. En naarmate de avond vordert daalt het niveau van de gesprekken tot onder het nulpunt. Maar dat maakt het juist zo leuk. Over de politiek of de economische situatie in het Midden Oosten wordt al genoeg geouwehoerd. Maar of je nu met de liefde van je leven of met een stel vrienden aan tafel zit, dit delicate voorgerecht doet het altijd goed. Heerlijk zacht door de mousse van krab en witvis en lekker fris door de limoen, bosui en citroengras. Ook leuk om samen te delen of gewoon helemaal zelf op te eten als je een avondje voor jezelf hebt ingepland.
- 300 gram witvis zonder graad of vel
- 2 blikjes krabvlees (2 keer 170 gram)
- 2 eieren (eiwit en dooiers gescheiden)
- 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
- 2 lente uitjes, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
- 1 el vissaus
- 1 el limoensap
- Peper
- Zout
- 8 reepjes rode peper
- 8 reepjes lente ui
- Laat de krab uitlekken in een vergiet en knijp het overtollige vocht er met je handen uit
- Doe de witvis samen met de eierdooiers, rode peper, citroengras, lente uien, limoensap en vissaus in een keukenmachine
- Pureer tot gladde mousse
- Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom
- Voeg de vismousse toe aan het krabvlees en schep goed door elkaar
- Voeg het eiwit toe en spatel luchtig door de mousse
- Verdeel de mousse over 4 bakjes met een inhoud van circa 175 ml
- Zet een stoommand op een pan met kokend water
- Zet twee bakjes in de stoommand en doe er de deksel van de stoommand op
- Stoom de krabmousse in 20 minuten gaar
- Herhaal dit met de andere twee bakjes
- Stort de bakjes op een bord (je kunt de mousse ook uit de bakjes lepelen)
- Garneer elke mousse met twee reepjes rode peper en twee reepjes lente ui
- Je kunt het gerecht warm of koud serveren
Geef een reactie