• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept krabmousse met witvis

Recept krabmousse met witvis

31 mei 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept krabmousse met witvis

Delicaat

Ik plan graag een avondje in met de mister. Lekker onder het genot van een glaasje wijn keuvelen over het leven en aanverwante zaken. Echt een spannende avond kun je dat uiteraard niet noemen. Het is niet dat we op het eind in de gordijnen of lampen hangen. Het spannendste wat er tijdens die avondjes gebeurt is het oefenen van de ‘lift’ in onze pyjama’s. Wat natuurlijk na een aantal drankjes niet zo soepel gaat als bij Patrick Swayze en Jennifer Grey. Met vriendinnen of vrienden verloopt een avond heel anders. Dan wordt er meer gedronken, meer gedanst en meer (foute snacks) gegeten. En naarmate de avond vordert daalt het niveau van de gesprekken tot onder het nulpunt. Maar dat maakt het juist zo leuk. Over de politiek of de economische situatie in het Midden Oosten wordt al genoeg geouwehoerd. Maar of je nu met de liefde van je leven of met een stel vrienden aan tafel zit, dit delicate voorgerecht doet het altijd goed. Heerlijk zacht door de mousse van krab en witvis en lekker fris door de limoen, bosui en citroengras. Ook leuk om samen te delen of gewoon helemaal zelf op te eten als je een avondje voor jezelf hebt ingepland.

Recept krabmousse met witvis
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
40 minuten
 
Delicaat voorgerecht met krab en witvis. Heerlijk zacht door de mousse en lekker fris door de limoen, bosui en citroengras
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 300 gram witvis zonder graad of vel
  • 2 blikjes krabvlees (2 keer 170 gram)
  • 2 eieren (eiwit en dooiers gescheiden)
  • 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
  • 2 lente uitjes, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
  • 1 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • Peper
  • Zout
Garnering
  • 8 reepjes rode peper
  • 8 reepjes lente ui
Bereidingswijze
  1. Laat de krab uitlekken in een vergiet en knijp het overtollige vocht er met je handen uit
  2. Doe de witvis samen met de eierdooiers, rode peper, citroengras, lente uien, limoensap en vissaus in een keukenmachine
  3. Pureer tot gladde mousse
  4. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom
  5. Voeg de vismousse toe aan het krabvlees en schep goed door elkaar
  6. Voeg het eiwit toe en spatel luchtig door de mousse
  7. Verdeel de mousse over 4 bakjes met een inhoud van circa 175 ml
  8. Zet een stoommand op een pan met kokend water
  9. Zet twee bakjes in de stoommand en doe er de deksel van de stoommand op
  10. Stoom de krabmousse in 20 minuten gaar
  11. Herhaal dit met de andere twee bakjes
  12. Stort de bakjes op een bord (je kunt de mousse ook uit de bakjes lepelen)
  13. Garneer elke mousse met twee reepjes rode peper en twee reepjes lente ui
  14. Je kunt het gerecht warm of koud serveren
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Leuke recepten, Thaise recepten, Voorgerechten Gelabeld met:Citroengras, Ei, Krab, Lente-ui, Limoensap, Rode Peper, Vissaus, Witvis

Zoeken

Previous Post: « Recept Brandnetelsoep
Next Post: Recept omelet met biefstuk »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Sperziebonen met spek

Recept Sperziebonen met spek

Recept Gehaktbrood met tomaten

Recept Gehaktbrood met tomaten

Groene curry met worst en taugé

Groene curry met worst en taugé

Recept Kip tandoori

Recept Kip tandoori

Recept Cake met kaas en ui

Recept Cake met kaas en ui

Italiaanse burger met pesto

Italiaanse burger met pesto

Salade met gerookte forel

Salade met gerookte forel

Indiase Kip Korma

Indiase Kip Korma

Recensie Kookboek Vet lekker

Recensie Kookboek Vet lekker

Forel met gekarameliseerde rode biet

Forel met gekarameliseerde rode biet




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.