Bos rozen
Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je een roos maakt van avocado. Er zijn op alle social media honderden foto’s, filmpjes, pins en berichten gepost over deze zogenaamde avocado art. Dat wilde ik ook proberen. Meemaken is meebeleven. Je leeft tenslotte maar een keer. En als je dan door die donkere tunnel zweeft op zoek naar het licht dan wil je toch minstens kunnen overdenken dat je een roos van avocado kunt maken. Opletten dus nu. Men neme een dun scherp mes, een snijplank en guess what…Een avocado. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Elke helft is goed voor een roos. Leg de halve avocado met de snijkant naar beneden en snijd horizontaal in hele dunne plakjes. Vorm nu met beide handen voorzichtig een rol door de plakjes plat te duwen en iets uit elkaar te trekken. Vorm dan, als de rol lang genoeg is, een roos. Mocht het niet duidelijk zijn, wat ik me goed kan voorstellen, kijk effe op Youtube. Bestrooi met zoutkorrels en serveer ‘m bij deze timbaal van krab met appel en avocado.
- 1 blikje krabvlees, uitgelekt
- 1 el mayonaise
- 1 kleine friszure appel (ik gebruikte een jonagold)
- 1 tl wasabi (optioneel)
- 1 avocado (helft voor de roos, helft in de timbaal)
- Peper
- Zout
- Sap van halve citroen
- Snijd de avocado doormidden
- Maak van de ene helft de roos als garnering (zie mijn bovenstaande blog voor beschrijving)
- Prak de andere helft fijn in een kom
- Voeg daar het uitgelekte krabvlees aan toe
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes
- Voeg toe aan de krab en avocado
- Meng goed door elkaar
- Voeg de mayonaise, citroensap en een flinke snuf peper en zout toe
- Voeg optioneel de wasabi toe
- Meng alles goed door elkaar
- Maak twee mooie timbaaltjes en geef de roos avocado van avocado er bij om samen te delen.
Geef een reactie