• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Labneh met peterselie en tomaat

Recept Labneh met peterselie en tomaat

25 augustus 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Labneh met peterselie en tomaat

Over de grens

Voor mij voelt een tripje naar Antwerpen altijd een beetje als een mini vakantie. Het begint al als je de landgrenzen overschrijdt. Alsof je ineens in een totaal andere cultuur bent beland. Niks geen haast- en vliegwerk, maar gewoon lekker op je dooie gemak tussen de middag een biertje drinken. En dat je ruim een half uur op je begeleidende broodje met kaas moet wachten, so what. Moet je in Nederland niet proberen. Ik denk dat je als eigenaar van de lunchtent dan heel wat broodjes kaas over houdt. Als wij onze bestelling niet binnen vijf minuten op tafel hebben, zijn we gevlogen. De Belgen weten joie de vivre wat meer te waarderen.

Voor deze labneh heb je ook wat meer geduld nodig. Je moet de yoghurt namelijk een aantal uur laten uitlekken voordat je er balletjes van kunt draaien. Maar het voorbereidingswerk is een piece of cake, de koelkast doet eigenlijk de rest. Daarna kun je ze als voorgerecht met pita brood serveren, maar ook aan een salade toevoegen voor een frisse bite. Weten die Vlamingen vast ook wel te waarderen.

Recept Labneh met peterselie en tomaat
 
Bewaar Print
Voorbereiding
24 uren
Bereiding
10 minuten
Totaal
24 uren 10 minuten
 
Een Arabische maaltijd van uitgelekte yoghurt die onder de noemer labneh bekent staat. Lekker fris en goed bij een salade van tomaat en peterselie. Serveer als bijgerecht een entrecote en geef er een platbrood bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 500 ml volle yoghurt
  • 300 gram cherrytomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 2 el za'atar (te koop bij Albert Heijn) of paprikapoeder
  • Twee handen verse peterselie, grof gehakt
Bereidingswijze
  1. Leg een schone theedoek in een vergiet en zet het vergiet op een grote kom
  2. Giet de yoghurt in het vergiet en voeg een theelepel zout toe
  3. Dek af met de hoeken van de theedoek door de theedoek dicht te vouwen en er een knoop in te leggen
  4. Zet 24 uur in de koelkast
  5. Draai er dan kleine balletjes van en rol die door of paprikapoeder of za'atar.
  6. Snijd de tomaatjes doormidden
  7. Verdeel ze over twee borden en strooi over elk bord een hand peterselie
  8. Voeg aan elk bord drie labneh balletjes toe
  9. Besprenkel met wat olijfolie
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Turkse recepten, Voorgerechten Tagged With: Cherrytomaat, Olijfolie, Peterselie, Yoghurt, Za'atar

Zoeken

Previous Post: « Recept Ricotta met tomaat
Next Post: Recept Eend met bosui »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Recept Roomboterkoekjes met pijnboompitten

Roomboterkoekjes Recept met pijnboompitten

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Recept Eend met bosui

Recept Eend met bosui

Recept Ibericoham met oude kaas

Recept Ibericoham met oude kaas

Gekarameliseerde kip met bosui en cashewnoten

Gekarameliseerde kip met bosui en cashewnoten

Recept gepocheerde kip in kokosmelk

Recept gepocheerde kip in kokosmelk

Clafoutis met Langres kaas

Clafoutis met Langres kaas

Kip en cola

Kip in cola

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in