Aziatische kerst presentjes
Gesponsord:
De kans om een uniek servies te gebruiken voor mijn gerechtsfoto’s krijg ik niet heel vaak. Vandaar dat ik erg blij ben met dit servies van ZENS Lifestyle Design.
Zij vestigden zich eind 2014 in een karakteristiek pakhuis in het oude centrum van Amsterdam. Het merk focust zich op Oosterse lifestyle en design en werkt samen met diverse gerenommeerde internationale designers uit onder meer Japan en het Verenigd Koninkrijk. Met de zelfontworpen en geproduceerde handgemaakte serviezen van keramiek ontmoeten Oost en West elkaar aan tafel. Ik viel meteen voor dit prachtige witte bord met bijpassende kom uit de Kurokawa dinner series lijn.
Op dit bord komen deze lenterolletjes gevuld met in currysaus gepocheerde eend, lychees en spinazie nog beter tot hun recht. Doe de currysaus in de kom zodat je de rolletjes er lekker in kunt dippen. Mocht jij nu ook de designproducten van ZENS Lifestyle Design op tafel willen zetten of cadeau willen geven, kijk dan op zenslifestyle.com. Daar shop je stijlvolle, eigentijdse, maar tegelijkertijd ook tijdloze unieke presentjes, diverse soorten thee, en kopjes en schaaltjes met een werelds design. Ik weet in elk geval waar ik mijn kerstpresentjes ga halen.
- 2 eendenborsten
- 30 gram suiker
- 2 el rode currypasta
- 1 blik kokosmelk
- 2 el vissaus
- Sap van ½ limoen
- 1 blik lychees op sap
- 50 gram spinazie
- 6 rijstvellen
- Verwarm de helft van het blik kokosmelk in een grote (hapjes)pan
- Voeg de rode curry pasta toe en roer goed door
- Laat circa 5 tot 6 minuten zachtes sudderen
- Voeg dan de rest van de kokosmelk, vissaus en de suiker toe
- Laat circa 5 minuten pruttelen totdat de suiker is opgelost
- Haal het vel van de eendenborsten
- Snijd de eendenborsten in dunne plakken
- Voeg toe aan de curry
- Voeg het limoensap toe
- Laat 15 minuten zachtjes koken
- Zeef de curry boven een kom en bewaar het vocht
- Snij de lychees in kleine stukjes
- Week een rijstvel in warm water en leg op een schone keukendoek
- Leg daar wat reepjes eend op en wat stukjes lychee en wat spinazieblaadjes
- Rol het rijstvel op
- Maak zo nog vijf andere rollen
- Verdeel de currysaus over vier kommen
- Snijd de rijstrollen doormidden en geef iedereen anderhalve rol
- Dien op met de saus
Geef een reactie