• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Loempia van omelet met gerookte kip

Recept Loempia van omelet met gerookte kip

28 januari 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Loempia van omelet met gerookte kip

Loempia Speciaal

Als ik langs een winkelcentrum fiets overvalt mij soms een gevoel van nostalgie. In elk respectabel winkelcentrum in een woonwijk zit namelijk wel een Chinees. Een winkelcentrum heeft zonder een Chinees, snackbar, Kruitvat, Zeeman en een Blokker geen bestaansrecht lijkt het wel. Of je nu een Lutjebroek woont of in Amsterdam, same shit, different town. Maar dat terzijde.

Het is mij nu juist om die Chinees te doen. Gezeten op mijn fiets dringen de dampen uit deze afhaal toko annex restaurant mijn neusgaten binnen. Ik ruik voornamelijk het vet waarin de loempia’s gefrituurd worden, maar dat wakkert de nostalgie alleen maar aan. Als minderjarige kon ik elke week wel zo’n kiloknaller soldaat maken. Helaas gaat na je 25e elk pondje steevast door het mondje, dus elke week wordt mij dan ook iets te gortig. De gedachte aan de loempia uit mijn jeugd liet me echter niet meer los. Ik wilde een loempia en wel nu.

Ik had nog een doosje eieren en taugé en een restje gerookte kip. Daar kon ik wel wat mee. Bak een mooie ronde omelet en beleg deze vervolgens met groenten en eventueel kip of garnalen. Oprollen en serveren met lekkere dipsaus. Welkom gezonde loempia 2.0!

Recept Loempia van omelet met gerookte kip
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
 
Een lekker Aziatisch voorgerecht met ei in plaats van loempiavellen. Een stuk gezonder dan de gefrituurde variant. Je kunt variëren met de vulling, maar gebruik in elk geval taugé. Vegetariërs laten de kip weg. Lekker met een dipsaus op basis van sojasaus en hoisinsaus.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Loempia omelet
  • 3 eieren
  • 1 el sojasaus
  • 100/125 gram taugé
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram gerookte kip
  • Klei handje gestampte cashewnoten
  • Klontje boter

Aziatische dipsaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el Hoisinsaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl bruine basterdsuiker
  • 1 bosui, fijngehakt
  • 1 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
Loempia omelet
  1. Smelt de boter in een ruime koekenpan
  2. Kluts de eieren los met een vork en voeg de sojasaus toe
  3. Giet het eiermengsel in de pan
  4. Bak acht minuten op laag vuur tot de omelet gestold is en een goudbruin kleurtje heeft
  5. Draai de omelet voorzichtig om en bak nog twee minuten
  6. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord
  7. Snij de bosuitjes in ringetjes
  8. Blancheer de taugé 10 seconden in kokend water
  9. Snij de gerookte kip in dunne reepjes
  10. Leg alles samen met de cashewnoten op de omelet en rol de omelet op
  11. Snij daarna voorzichtig doormidden en dien op met de saus

Aziatische dipsaus
  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat een uur marineren in de koelkast.
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Chinese recepten, Gezonde recepten, Makkelijke recepten, Voorgerechten Tagged With: Basterdsuiker, Bosui, Boter, Cashewnoten, Ei, Gemberpoeder, Hoisinsaus, Kip, Knoflookpoeder, Rijstazijn, Sesamolie, Sesamzaadjes, Sojasaus, Taugé

Zoeken

Previous Post: « Recept Panna cotta met walnoot
Next Post: Recept Thaise salade met mango »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Worst met bonen en Guinness

Recept Worst met bonen en Guinness

Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen

Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen

Recept Kipsalade met aardbeien

Recept Kipsalade met aardbeien

Thaise curry met mosselen en witvis

Recept Croque Madame

Recept Croque Madame

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Recept Garnalen in amandelsaus

Recept Garnalen in amandelsaus

Kip met chocola en sinaasappel

Kip met chocola en sinaasappel

Recept Chocolade stroopwafels met ijs

Recept Chocolade stroopwafels met ijs

Recept Salade met geitenkaas

Recept Salade met geitenkaas




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.