• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Maiskoekjes met avocado

Recept Maiskoekjes met avocado

4 juni 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Maiskoekjes met avocado

Vijf schijven of schijf van vijf

Onlangs werd de nieuwe schijf van vijf gelanceerd. Dit is een hulpmiddel voor iedereen die een beetje de weg kwijt is in de supermarkt. De schijf van vijf geeft daarom voorlichting over goede en gezonde voeding. De schijf werd in 1953 geïntroduceerd, maar raakte in 1981 een beetje uit de mode. De yuppen van de jaren tachtig beslisten namelijk zelf wel wat ze aten of niet. Dus die arme schijf van vijf raakte een beetje in de vergetelheid. Tot dit jaar dan, toen het voedingscentrum deze gouwe ouwe een stevige make over gaf. Maar wat bleek… Niet iedereen is op de hoogte is van deze opgeknapte voedingswijzer. Toen een gezondheidsgoeroe in een bejaardenhuis vroeg of ze hier wel de schijf van vijf hanteren, kreeg ze als antwoord dat mevrouw gezellig een bamischijf of kroketje kon nuttigen. “Maar de schijf van vijf, nee hoor, die hebben we niet.” Daar kan ik dan dus smakelijk om lachen. Deze maiskoekjes voldoen in elk geval wel aan de regels. Minstens 200 gram groenten, gezonde vetten en vitamientjes. Lekker als bijgerecht bij een stuk(je) vlees of als snack tussendoor.

Recept Maiskoekjes met avocado
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Mexicaanse koekjes van mais en acocado. Heerlijk als gezonde snack tussendoor of als licht voorgerecht. Serveer er chilisaus bij waar je eventueel wat pinda's en koriander in mixt.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 8
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 130 gram mais
  • 1 avocado, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el citroensap
  • 3 el verse fijngehakte koriander
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Meng het ei met het zelfrijzend bakmeel in een grote kom
  2. Voeg de mais, lente ui, rode peper, citroensap, koriander, knoflook en avocado toe en meng goed door elkaar
  3. Voeg een snuf zout en peper toe
  4. Meng nog een keer goed door elkaar
  5. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  6. Schep 1 grote eetlepel van de mais/avocado mix in de pan en druk met de bolle kant van de lepel plat tot een koekje van 1 cm dik
  7. Afhankelijk van de grootte van de pan herhaal je dit tot je niets meer in de pan kwijt kunt
  8. Bak elke kant in circa vijf minuten goudbruin
  9. Draai het koekje voorzichtig met een spatel om en bak de andere kant ook vijf minuten bruin
  10. Laat uitlekken op keukenpapier
  11. Bak op deze manier alle koekjes tot je beslag op is
  12. Serveer met chilisaus
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Leuke recepten, Mexicaanse recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Avocado, Bakmeel, Ei, Knoflook, Koriander, Lente-ui, Mais, Rode Peper

Zoeken

Previous Post: « Recept omelet met biefstuk
Next Post: Recept gepocheerde kip in kokosmelk »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Walnoot en kool tartaar

Walnoot en kool tartaar

Gekarameliseerde kip met bosui en cashewnoten

Gekarameliseerde kip met bosui en cashewnoten

Recept Garnalen in amandelsaus

Recept Garnalen in amandelsaus

Recept ricotta met paprika

Recept ricotta met paprika

Haringbonbon

Haringbonbon met remouladesaus

Flan van parmezaan met room

Recept Flan van parmezaan met room

Recept Zandkoekjes met chocolade

Zandkoekjes recept met chocolade

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Koolhydraatarme taart met champignons en rookkaas

Recept Koolhydraatarme hartige taart met champignons en rookkaas




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.