We zijn er bijna…
Kennen jullie die mop van twee mannen die naar Parijs gingen… Juist, die gingen dus niet. In ons geval was het de mop van een eetclub die naar de Ardennen ging om daar culinair te koken. Gegaan zijn we zeker, maar gekookt? Nee, dat woord kwam dat weekend niet in onze vocabulaire voor. Sowieso hebben we niet veel meer gedaan dan eten, drinken en slap ouwehoeren. Hadden we niet drie uur heen en drie uur terug voor hoeven rijden. Had ook prima in een Centerparcs huisje om de hoek gekund. Maar omdat er bij ons allen nog geen kids op de achterbank zitten, was het voor het vakantiegevoel wel zo leuk om naar de zuiderburen af te reizen. Ach, eigenlijk begint de pret al in de auto met drop, fruitella’s en zachte bolletjes. Eenmaal daar had niemand meer zin in culinair. Vlees wilden we, met klodders saus en brood. Lekker (vr)eten. Biertje erbij en wij waren happy campers. Na een weekend vol jolijt, had ik gewoon zin in een simpel soepje. Deze soep van maïs met kokosmelk is dan zo gemaakt. Misschien een idee voor het volgende weekend weg. Ook lekker als je met de kids in Centerparcs bivakkeert.
- Blikje van 300 gram mais
- 2 uien, in stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 600 ml groentebouillon
- 1 bosui, in ringetjes gesneden
- 4 surimisticks, fijngehakt
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui en knoflook aan en voeg de uitgelekte mais toe
- Schep gedurende 1 minuut goed door elkaar
- Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in 15 minuten op laag vuur
- Pureer alles dan goed met een staafmixer
- Giet eventueel nog door een zeef om de soep helemaal glad te krijgen
- Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken
- Giet de soep in twee kommen en voeg de gesneden bosui en surimi toe
Hendrikje de Ruiter
Van het recept van deze verukkelijke maissoep, als voorafje bij een herfst stoofgerecht, hebben we heerlijk van gesmuld.
Yvette Jaarsma
Dank je wel! Maak ook maar eens mijn pompoen lasagne, staat vandaag online!