• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Mozzarella met venkel

Recept Mozzarella met venkel

1 september 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Mozzarella met venkel

Proeverij of bacchanaal

Men neme 25 verschillende onbekenden, 1 Italiaans restaurant en 10 flessen wijn. Tel daar een gestreste wijnmeester/sommelier bij op en de uitkomst is chaos. Mijn liefde en ik waren weer eens op pad naar een wijnproeverij in de hoofdstad. Het plaats delict was dus een Italiaans restaurant waar wij met 23 andere Grouponners een tiental wijnen met exclusieve hapjes mochten proberen. De erkende wijnmeester die het festijn moest gaan leiden, zag door alle wijnen de druif niet meer en bazelde in de rondte. Hij schonk uit 1 fles wijn 25 glazen, dus je begrijpt dat we die middag geen tien glazen wijn kregen om te proeven, maar eerder tien hele kleine slokjes. Dat werd muiterij en flessen werden ontvreemd om bij te schenken. Bij de wijnmeester droop het zweet inmiddels van zijn voorhoofd. Hij was blij dat het laatste slokje verorberd was. De wijnen hebben op mij dus weinig indruk gemaakt. De hapjes daarentegen waren wel van hoog niveau. Zo kregen we deze mozzarella met gestoofde afgekoelde venkel als begeleider van lichte rode wijn. Een echte anti pasti die je bij de borrelplank kunt serveren. Ik heb ‘m voor jullie nagemaakt, zo lekker vond ik het. Organiseer je eigen proeverij en experimenteer. Maar geef iedereen wel meer dan een slok. Op een been kun je immers niet lopen.

Recept Mozzarella met venkel
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
40 minuten
 
Een echte Italiaanse anti pasti die heel goed past als onderdeel van een borrelplank. Lekker met knapperig brood met gezouten boter en een lichte rode wijn.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 venkelknollen
  • 2 kleine tenen knoflook, heel fijngehakt
  • 4 takjes tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de venkelknollen
  3. Snijd de venkel horizontaal in hele dunne ringen
  4. Roerbak de venkel enkele minuten in de hete olie
  5. Zet het vuur laag en doe de knoflook erbij
  6. Schep even om
  7. Blus af met de wijn
  8. Leg de takjes tijm op de venkel
  9. Doe de deksel op de pan
  10. Stoof in 30 minuten zacht
  11. Giet af en laat afkoelen
  12. Snijd de mozzarella in dunne plakken
  13. Leg op een bord en leg de afgekoelde venkel op de mozzarella
  14. Maal er nog wat peper naar smaak overheen
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Knoflook, Mozzarella, Olijfolie, Tijm, Venkel, Witte Wijn

Zoeken

Previous Post: « Recept Boquerones met tomaat
Next Post: Recept Avocadokoek met parmezaan »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kippenvleugels met honing en sojasaus

Kippenvleugels met honing en sojasaus

Pulled chicken met salsa op tortilla

Pulled chicken met salsa op tortilla

Gevulde aubergine met feta en spinazie

Aubergine met feta en spinazie

Recept Pudding van melk met aardbeiensaus

Recept Pudding van melk met aardbeiensaus

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Recept Ricottataartjes

recept Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

recept Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

Appelmoescake met diverse noten

Appelcake met diverse noten

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

Recept Andijviesoep met appel

Recept Andijviesoep met appel




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.