• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Pastinaaksoep met I sea Bacon

Recept Pastinaaksoep met I sea Bacon

30 november 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Pastinaaksoep met I sea Bacon

I sea bacon… Of toch niet?

I sea bacon is het nieuwe paradepaardje uit de stal van Seamore. Brachten zij al eerder de I sea pasta op de markt, dit keer overtreffen ze je smaakpapillen met zeewier dat na het bakken naar bacon smaakt. Dat moest ik natuurlijk een keer uitproberen. De knalroze verpakking vermeldt dat het product bestaat uit 100 procent wild, biologisch zeewier dat na het bakken of frituren verandert in (groene) bacon.

Juist, je leest het goed. Groene bacon in plaats van de dierlijke roze variant. Maar hey, we koken hier dan ook wel met zeewier en niet met spek. En weet je wat nou het leuke is van dit alles… De bacon van zeewier is laag in koolhydraten, helemaal veganistisch, biologisch, duurzaam en glutenvrij. En dat allemaal in dit ene stukje zeewier dat met de hand wordt geplukt van de Franse rotsen.

Maar hoe kun je dit stukje gezondheid nu het beste eten? Hierbij enkele suggesties.
Voeg de bacon toe aan een bord met pasta. Of geef een vegaburger een extra twist door de bacon als topping te gebruiken. Je kunt het zelfs zo uit het vuistje eten. Ik vond dat laatste wel erg zout, maar wie weet vind jij het helemaal the bomb. Gewoon proberen dus.

Ik zocht naar inspiratie in mijn koelkast om een leuk en makkelijk gerecht te maken met I sea bacon. Ik vond een zak pastinaken, een tube mosterd en wat uien en knoflook. Daar kon ik wel wat mee. Het resultaat is deze heerlijke soep vol met smaak. Het zoute van de bacon is een perfecte tegenhanger van de zoete pastinaaksoep. Maar hoe maak je nu precies de bacon? Volg gewoon simpelweg de instructies die je hier kunt vinden.
En klik dan door naar hun webshop om meer lekkers te bestellen.

Recept Pastinaaksoep met I sea Bacon
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
45 minuten
 
Een heerlijke soep vol met aardse smaken. Heerlijk met de bacon van Seamore.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 500 gram pastinaak, ongeschild en in stukken
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 stukken I sea bacon
  • Scheut olijfolie
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Voeg de sjalot en knoflook toe en smoor een paar minuten op laag vuur
  3. Voeg dan de pastinaak toe
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  5. Zet het vuur dan laag en laat de pastinaak 30 minuten zachtjes koken
  6. Pureer de soep dan glad met een staafmixer
  7. Voeg de mosterd toe en pureer nogmaals goed door
  8. Verhit in een diepe koekenpan of wok een laag zonnebloemolie
  9. Frituur de I sea bacon 20 tot 30 seconden in de zonnebloemolie
  10. Laat uitlekken op keukenpapier
  11. Giet de soep in twee kommen en serveer met de I sea bacon
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hollandse recepten, Leuke recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Groentebouillon, I sea Bacon, Knoflook, Mosterd, Pastinaak, Ui, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Recept Carpaccio Tomaat met Oude kaas
Next Post: Recept Biefstuk met soja mayonaise »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Chocola met walnoot en pinda

Recept Chocola met walnoot en pinda

Recept Kalfsschnitzel met basilicumjus

Recept Kalfsschnitzel met basilicumjus

Bahn bao met salsa van ananas

Bahn bao met salsa van ananas

Recept Duivelse saus

Recept Duivelse saus

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Roodbaars uit de oven

Pompoen peer popcorn soep

Pompoen peer popcorn soep

Recept nasi van bloemkoolrijst

Recept nasi van bloemkoolrijst

Salade Ui Sinasappel

Salade ui en sinaasappel (met eend)

Parmezaansekaasbakjes met carppacio

Parmezaankaasbakjes met carppacio

Recept Carpaccio met artisjokken

Recept Carpaccio met artisjokken




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in