I sea bacon… Of toch niet?
I sea bacon is het nieuwe paradepaardje uit de stal van Seamore. Brachten zij al eerder de I sea pasta op de markt, dit keer overtreffen ze je smaakpapillen met zeewier dat na het bakken naar bacon smaakt. Dat moest ik natuurlijk een keer uitproberen. De knalroze verpakking vermeldt dat het product bestaat uit 100 procent wild, biologisch zeewier dat na het bakken of frituren verandert in (groene) bacon.
Juist, je leest het goed. Groene bacon in plaats van de dierlijke roze variant. Maar hey, we koken hier dan ook wel met zeewier en niet met spek. En weet je wat nou het leuke is van dit alles… De bacon van zeewier is laag in koolhydraten, helemaal veganistisch, biologisch, duurzaam en glutenvrij. En dat allemaal in dit ene stukje zeewier dat met de hand wordt geplukt van de Franse rotsen.
Maar hoe kun je dit stukje gezondheid nu het beste eten? Hierbij enkele suggesties.
Voeg de bacon toe aan een bord met pasta. Of geef een vegaburger een extra twist door de bacon als topping te gebruiken. Je kunt het zelfs zo uit het vuistje eten. Ik vond dat laatste wel erg zout, maar wie weet vind jij het helemaal the bomb. Gewoon proberen dus.
Ik zocht naar inspiratie in mijn koelkast om een leuk en makkelijk gerecht te maken met I sea bacon. Ik vond een zak pastinaken, een tube mosterd en wat uien en knoflook. Daar kon ik wel wat mee. Het resultaat is deze heerlijke soep vol met smaak. Het zoute van de bacon is een perfecte tegenhanger van de zoete pastinaaksoep. Maar hoe maak je nu precies de bacon? Volg gewoon simpelweg de instructies die je hier kunt vinden.
En klik dan door naar hun webshop om meer lekkers te bestellen.
- 500 gram pastinaak, ongeschild en in stukken
- 800 ml groentebouillon
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel mosterd
- 2 stukken I sea bacon
- Scheut olijfolie
- Zonnebloemolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Voeg de sjalot en knoflook toe en smoor een paar minuten op laag vuur
- Voeg dan de pastinaak toe
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat de pastinaak 30 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep dan glad met een staafmixer
- Voeg de mosterd toe en pureer nogmaals goed door
- Verhit in een diepe koekenpan of wok een laag zonnebloemolie
- Frituur de I sea bacon 20 tot 30 seconden in de zonnebloemolie
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Giet de soep in twee kommen en serveer met de I sea bacon
Geef een antwoord