• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Pittige wortelsoep

Recept Pittige wortelsoep

10 april 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Pittige wortelsoep

Laat die creditkaart maar wapperen

Heb je ook wel eens van die dagen dat je de Spendierhose aanhebt? Dat de creditkaart bij wijze in je zak brandt? Ik denk dat we dit fenomeen allemaal wel herkennen. Laatst maakte ik het wel heel bont.

Ik boekte namelijk twee reizen binnen het uur. Hoe decadent kun je het hebben. Klik… daar waren de tickets voor een reis naar Vietnam. Klik klik… Ach, laten we ook nog maar op stedentrip gaan naar New York. Als je toch al je koffer hebt gepakt dan maken die paar kilometers meer ook niet uit toch.

Mijn creditkaart trok krom naar deze twee acties dus ik heb ‘m maar veilig weer opgeborgen in mijn portemonnee. Kan ie even bijkomen van al dit financieel geweld. Maar het is in elk geval een feit dat meneer CurlsCulinair en ik weer de wereld over gaan reizen. Andere culturen leren kennen en hopelijk ook weer nieuwe smaken en ingrediënten.

Voor nu dan maar even een avondje een vertrouwde Hollandse wortelsoep. Kan je niks verkeerd aan doen. Voeg tabasco naar smaak toe of laat het gewoon weg als het je een brandende keel oplevert. Serveer met gebakken uitjes.

Recept Pittige wortelsoep
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een hartverwarmende pittige soep die heerlijk smaakt met de gebakken uitjes.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 700 gram winterwortels
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • Tabasco naar smaak
  • Olijfolie
  • Handvol gebakken uitjes
Bereidingswijze
  1. Snij de wortels in grove stukken
  2. Pel de ui en snij in stukken
  3. Pel de knoflook en hak fijn
  4. Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan
  5. Laat de knoflook en ui vijf minuten op zacht vuur stoven
  6. Voeg dan de wortel door en meng met de ui en knoflook
  7. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook
  8. Zet het vuur dan weer laag en kook alle groenten circa 20 minuten tot de wortelen zacht zijn
  9. Pureer alles met een staafmixer tot gladde soep
  10. Voeg tabasco naar smaak toe en pureer nogmaals tot alles goed gemengd is
  11. Serveer met gebakken uitjes
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Gebakken ui, Groentebouillon, Knoflook, Tabasco, Ui, Wortel

Zoeken

Previous Post: « Recept Slanke gevulde paprika’s met tonijn
Next Post: Recept Salade met artisjokken en ui »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Polpettine Italiaanse gehaktballen

Tex-mex burger

Menu 5 keer kaas

Recept Mosselen met roquefortsaus

Recept Mosselen met roquefortsaus

Vijgen met feta

Vijgen met feta

Recept Sardientjes met antiboise

Recept Sardientjes met antiboise

Recept Ossenworst met Amsterdamse ui en oude kaas

Recept Ossenworst met Amsterdamse ui en oude kaas

Recept Entrecote met venkel en bonenpuree

Recept Entrecote met venkel en bonenpuree

Recept Pastinaaksoep

Recept Pastinaaksoep

Gegratineerde ui met parmezaanse kaas

Gegratineerde ui met parmezaanse kaas

Recept Venkelsalade met feta

Recept Venkelsalade met feta




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.