Laat die creditkaart maar wapperen
Heb je ook wel eens van die dagen dat je de Spendierhose aanhebt? Dat de creditkaart bij wijze in je zak brandt? Ik denk dat we dit fenomeen allemaal wel herkennen. Laatst maakte ik het wel heel bont.
Ik boekte namelijk twee reizen binnen het uur. Hoe decadent kun je het hebben. Klik… daar waren de tickets voor een reis naar Vietnam. Klik klik… Ach, laten we ook nog maar op stedentrip gaan naar New York. Als je toch al je koffer hebt gepakt dan maken die paar kilometers meer ook niet uit toch.
Mijn creditkaart trok krom naar deze twee acties dus ik heb ‘m maar veilig weer opgeborgen in mijn portemonnee. Kan ie even bijkomen van al dit financieel geweld. Maar het is in elk geval een feit dat meneer CurlsCulinair en ik weer de wereld over gaan reizen. Andere culturen leren kennen en hopelijk ook weer nieuwe smaken en ingrediënten.
Voor nu dan maar even een avondje een vertrouwde Hollandse wortelsoep. Kan je niks verkeerd aan doen. Voeg tabasco naar smaak toe of laat het gewoon weg als het je een brandende keel oplevert. Serveer met gebakken uitjes.
- 700 gram winterwortels
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 750 ml groentebouillon
- Tabasco naar smaak
- Olijfolie
- Handvol gebakken uitjes
- Snij de wortels in grove stukken
- Pel de ui en snij in stukken
- Pel de knoflook en hak fijn
- Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan
- Laat de knoflook en ui vijf minuten op zacht vuur stoven
- Voeg dan de wortel door en meng met de ui en knoflook
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan weer laag en kook alle groenten circa 20 minuten tot de wortelen zacht zijn
- Pureer alles met een staafmixer tot gladde soep
- Voeg tabasco naar smaak toe en pureer nogmaals tot alles goed gemengd is
- Serveer met gebakken uitjes
Geef een reactie