Prei courgette soep
In januari mag het volgens vele onder ons wel wat gezonder zijn op ons bord. Dan vervangen we de patat door gekookte aardappels en witte rijst door rijst van bloemkool. Zoek je daar nog een leuk recept mee? Klik dan hier voor mijn recept van bloemkoolrijst met garnalen.
200 gram groenten zoals prei en courgette
Zelf vind ik het niet moeilijk om aan de dagelijkse portie groenten van 200 gram te komen. Mocht jij dat probleem nu wel hebben, zet dan eens wat vaker soep op het menu. Neem nu deze soep van prei met courgette. Er gaan drie hele preien in, twee uien en een hele courgette. Een kom vol vitaminen en groenten waar je nauwelijks moeite voor hoeft te doen.
Te ver doorgekookt
Weet je dat een soep ook ideaal is als je groenten te ver hebt doorgekookt? Kan iedereen immers wel eens gebeuren. Doe je te gare groenten in een pan met bouillon, ui en knoflook en pureer met een staafmixer tot soep. No waste en dus goed voor je portemonnee.
Deze spinaziesoep is ook heel gezond en lekker. Of maak eens bloemkoolsoep. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt er wel soep van maken. Leeft je dus vooral uit!
Wat is jullie lievelingssoep?
- 3 preien
- 1 courgette
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 750 ml groentebouillon
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Was de preien en snij het groen eraf
- Snij de preien in stukken van 2 cm
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn
- Snij ook de courgette in stukken van 2 cm
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de uien en knoflook even aan
- Voeg dan de preien en courgette toe
- Schep een paar minuten om en om
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat circa 20 minuten pruttelen
- Pureer dan met een staafmixer tot gladde soep
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Serveer met een stokbroodje met kruidenboter
Geef een reactie