• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept ricotta met paprika

Recept ricotta met paprika

3 mei 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept ricotta met paprika

Uit pot en pan

Soms heb je gewoon geen zin om driftig te stoeien met de potten en de pannen in de keuken. Haastige spoed is immers zelden goed. Relax! Zet je leven op een laag (gas) pitje en zak lekker onderuit terwijl deze ricotta timbaaltjes in de oven staan. Ik heb de rode paprika’s zelf geroosterd, maar als je daar helemaal geen zin of tijd voor hebt, dan koop je ze gewoon kant-en-klaar. Geldt ook voor de pesto. En omdat ik al in de chillmodus zat na mijn ijverige gedrag om zelf paprika’s te roosteren, gebruikte ik heel makkelijk groene pesto uit een pot. Ik zat dus prinsheerlijk met m’n voeten omhoog en liet de oven zijn werk doen waarvoor ie tenslotte was ingehuurd. Serveer er een groene salade bij of wat geroosterd brood. Een kind kan de (af)was doen. (Eenmaal in de relax houding heb je daar tenslotte ook geen zin meer in).

Recept ricotta met paprika
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
55 minuten
Totaal
1 uur 15 minuten
 
Een makkelijk voorgerecht waarbij de oven al het werk doet. De ricotta wordt mooi bruin gebakken in de oven en de geroosterde paprika geeft het een zoet tintje. De pesto is de verrassing in deze timbaal van ricotta, paprika en pesto. Geef er een groene salade of wat geroosterd brood bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 250 gram ricotta
  • 4 rode puntpaprika's
  • 4 tl groene pesto
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Leg ze met de bolle kant omhoog op een met aluminiumfolie bekleed bakblik
  4. Rooster de paprika's in 15 minuten zwartgeblakerd
  5. Laat ze afkoelen in een kom die met met folie of een deksel is afgedekt
  6. Trek de vellen eraf en snijd de paprikahelften in mooie stroken
  7. Vet vier kleine ovenschaaltjes van 10 cm doorsnee in met olie
  8. Leg in elk schaaltje 2 stroken paprika in de lengte en 1 in dd breedte (laat de uiteinden over de rand van het schatje hangen)
  9. Schep in elk schaaltje 1 theelepel pesto en smeer een beetje over de bodem uit
  10. Meng de ricotta met het ei en voeg een snuf peper en zout toe
  11. Schep dan in elk schaaltje ¼ van het ricotta mengsel
  12. Strijk de bovenkant glad
  13. Vouw de paprikastroken die een stuk over de rand hangen terug naar binnen over de bovenkant van de ricotta zodat je een pakketje krijgt (het is niet erg als ze niet de hele bovenkant bedekken)
  14. Schakel de oven terug op 180 graden
  15. Zet de bakjes op een rooster in het midden van de oven
  16. Bak ze in 35/40 minuten gaar
  17. Haal dan uit de oven en laat afkoelen
  18. Stort elk bakje op een bord
  19. Serveer met sla of geroosterd brood
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Ei, Pesto, Puntpaprika, Ricotta

Zoeken

Previous Post: « Recept tempura van garnaal, champignon en paprika
Next Post: Recept rode biet salade met biefstuk en crumble »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Avocado timbaaltje met rivierkreeft

Recept Avocado timbaaltje met rivierkreeft

Gele paprikasoep met bladerdeeg

Gele paprikasoep met bladerdeeg

Recept Komkommer met zuivelspread

Recept Komkommer met zuivelspread

Recept Runderstoofpot met gorgonzola

Recept Runderstoofpot met gorgonzola

Recept Andijviesalade met zalm

Recept Andijviesalade met zalm

Recept Timbaaltje van rivierkreeftjes

Recept Timbaaltje van rivierkreeftjes

Recept Sperziebonen met spek

Recept Sperziebonen met spek

Recept Bapao met gehakt

Recept Bapao met gehakt

Recept Ricottataartjes

Krabmousse met komkommer en Ricard

Krabmousse met komkommer en Ricard




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.