Uit pot en pan
Soms heb je gewoon geen zin om driftig te stoeien met de potten en de pannen in de keuken. Haastige spoed is immers zelden goed. Relax! Zet je leven op een laag (gas) pitje en zak lekker onderuit terwijl deze ricotta timbaaltjes in de oven staan. Ik heb de rode paprika’s zelf geroosterd, maar als je daar helemaal geen zin of tijd voor hebt, dan koop je ze gewoon kant-en-klaar. Geldt ook voor de pesto. En omdat ik al in de chillmodus zat na mijn ijverige gedrag om zelf paprika’s te roosteren, gebruikte ik heel makkelijk groene pesto uit een pot. Ik zat dus prinsheerlijk met m’n voeten omhoog en liet de oven zijn werk doen waarvoor ie tenslotte was ingehuurd. Serveer er een groene salade bij of wat geroosterd brood. Een kind kan de (af)was doen. (Eenmaal in de relax houding heb je daar tenslotte ook geen zin meer in).
- 250 gram ricotta
- 4 rode puntpaprika's
- 4 tl groene pesto
- 1 ei
- Zout
- Peper
- Verwarm de oven op 230 graden
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Leg ze met de bolle kant omhoog op een met aluminiumfolie bekleed bakblik
- Rooster de paprika's in 15 minuten zwartgeblakerd
- Laat ze afkoelen in een kom die met met folie of een deksel is afgedekt
- Trek de vellen eraf en snijd de paprikahelften in mooie stroken
- Vet vier kleine ovenschaaltjes van 10 cm doorsnee in met olie
- Leg in elk schaaltje 2 stroken paprika in de lengte en 1 in dd breedte (laat de uiteinden over de rand van het schatje hangen)
- Schep in elk schaaltje 1 theelepel pesto en smeer een beetje over de bodem uit
- Meng de ricotta met het ei en voeg een snuf peper en zout toe
- Schep dan in elk schaaltje ¼ van het ricotta mengsel
- Strijk de bovenkant glad
- Vouw de paprikastroken die een stuk over de rand hangen terug naar binnen over de bovenkant van de ricotta zodat je een pakketje krijgt (het is niet erg als ze niet de hele bovenkant bedekken)
- Schakel de oven terug op 180 graden
- Zet de bakjes op een rooster in het midden van de oven
- Bak ze in 35/40 minuten gaar
- Haal dan uit de oven en laat afkoelen
- Stort elk bakje op een bord
- Serveer met sla of geroosterd brood
Geef een antwoord