• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Rosbief bonbons

Recept Rosbief bonbons

15 november 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Rosbief bonbons

De kunst van het weglaten van betekenis

Met een vriendin ging ik laatst naar een tentoonstelling in KAdE, oftewel Kunsthal aan de Eem. Ik las van te voren het volgende op hun website: Kunsthal KAdE toont in het najaar van 2016 twee bijzondere solotentoonstellingen van de Canadese beeldhouwer David Altmejd (1974) en de Duitse schilder Friedrich Kunath. Onder de overkoepelende titel ‘Self-Fiction‘ worden levensgrote sculpturen en meer van dat fraais gepresenteerd. Leek mij dus best interessant.

Grote sculpturen, check. De betekenis? Al sla je me dood. Ik drentelde er een beetje omheen, maar kon geen tekst en uitleg vinden. Dan maar sneaky aansluiten bij een groep mensen die een rondleiding kreeg van een professional. Ik denk echter dat zij op een blauwe maandag aan de kunstacademie studeerde. Verder dan dat het grote sculpturen zijn, kwam zij namelijk ook niet. Daar was niet echt een diploma in de kunsten voor nodig om dat zelf uit te vogelen.

Dan maar de fantasie in vrije loop laten. Is misschien ook wel de bedoeling. Dit voorgerecht is ook met een beetje fantasie tot stand gekomen. Ik had nog wat leftovers zoals een appel, wat walnoten en een paar plakjes gorgonzola en rosbief. En wat doe je dan? Juist, dan maak je een bonbon van rosbief gevuld met appel, walnoten en gorgonzola. Lekker met wat blaadjes spinazie en een dressing van balsamicoazijn.

Recept Rosbief bonbons
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
1 uur
Totaal
1 uur 20 minuten
 
Deze bonbons van rosbief zijn makkelijk van te voren klaar te maken. Ideaal als je 's avonds gasten krijgt. De rosbief wordt gevuld met appel, walnoten en gorgonzola. Lekker als voorgerecht met salade van spinazie.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 6 plakken rosbief
  • ¾ zoetzure appel (Jonagold of Elstar)
  • Handjevol walnoten plus een paar extra voor op de spinazie
  • 25 gram gorgonzola
  • 1 goede theelepel appelstroop
  • Paar blaadjes spinazie
  • ½ gesnipperd sjalotje
  • 1 el balsamicoazijn
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Beleg twee schaaltjes van 10 cm doorsnee met vershoudfolie
  2. Leg in elk schaaltje drie plakken rosbief (de plakken moeten de schaal overlappen want je vouwt ze over de vulling heen)
  3. Snij de appel in kleine blokjes
  4. Snij de kaas in blokjes
  5. Hak de walnoten in kleine stukjes
  6. Meng dit samen in een kom
  7. Voeg de appelstroop en een snuf peper en zout toe
  8. Meng goed door elkaar
  9. Leg in elk bakje de helft van de vulling en druk goed aan
  10. Vouw nu de rosbief over de vulling zodat de vulling bedekt is
  11. Vouw de vershoudfolie over de bonbons
  12. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast
  13. Haal de bonbons minimaal 30 minuten voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  14. Leg wat blaadjes spinazie op twee borden
  15. Besprenkel met wat balsamicoazijn
  16. Voeg nog wat walnoten toe en wat gesnipperde sjalot
  17. Leg de bonbon op de spinazie
3.5.3217

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Voorgerechten Tagged With: Appel, Appelstroop, Balsamicoazijn, Gorgonzola, Rosbief, Sjalot, Spinazie, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Recept Mosselen met roquefortsaus
Next Post: Recept Cake gevuld met stroopwafel »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Arretjescake

Recept Arretjescake

Recept Broccolisoep met parmezaan

Recept Broccolisoep met parmezaan

Recept Bloemkool met gegrilde kip

Recept Bloemkool met gegrilde kip

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Lamsgehaktballen

Lamsgehaktballen

Pindakaaskoekjes Recept

Pindakaaskoekjes Recept

Recept Ratatouille

Recept Ratatouille

Recept Cake met Chocolate Chip Cookies

Recept Cake met Chocolate Chip Cookies

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Tonijnburger met wakame

Tonijnburgers




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.