De kunst van het weglaten van betekenis
Met een vriendin ging ik laatst naar een tentoonstelling in KAdE, oftewel Kunsthal aan de Eem. Ik las van te voren het volgende op hun website: Kunsthal KAdE toont in het najaar van 2016 twee bijzondere solotentoonstellingen van de Canadese beeldhouwer David Altmejd (1974) en de Duitse schilder Friedrich Kunath. Onder de overkoepelende titel ‘Self-Fiction‘ worden levensgrote sculpturen en meer van dat fraais gepresenteerd. Leek mij dus best interessant.
Grote sculpturen, check. De betekenis? Al sla je me dood. Ik drentelde er een beetje omheen, maar kon geen tekst en uitleg vinden. Dan maar sneaky aansluiten bij een groep mensen die een rondleiding kreeg van een professional. Ik denk echter dat zij op een blauwe maandag aan de kunstacademie studeerde. Verder dan dat het grote sculpturen zijn, kwam zij namelijk ook niet. Daar was niet echt een diploma in de kunsten voor nodig om dat zelf uit te vogelen.
Dan maar de fantasie in vrije loop laten. Is misschien ook wel de bedoeling. Dit voorgerecht is ook met een beetje fantasie tot stand gekomen. Ik had nog wat leftovers zoals een appel, wat walnoten en een paar plakjes gorgonzola en rosbief. En wat doe je dan? Juist, dan maak je een bonbon van rosbief gevuld met appel, walnoten en gorgonzola. Lekker met wat blaadjes spinazie en een dressing van balsamicoazijn.
- 6 plakken rosbief
- ¾ zoetzure appel (Jonagold of Elstar)
- Handjevol walnoten plus een paar extra voor op de spinazie
- 25 gram gorgonzola
- 1 goede theelepel appelstroop
- Paar blaadjes spinazie
- ½ gesnipperd sjalotje
- 1 el balsamicoazijn
- Peper
- Zout
- Beleg twee schaaltjes van 10 cm doorsnee met vershoudfolie
- Leg in elk schaaltje drie plakken rosbief (de plakken moeten de schaal overlappen want je vouwt ze over de vulling heen)
- Snij de appel in kleine blokjes
- Snij de kaas in blokjes
- Hak de walnoten in kleine stukjes
- Meng dit samen in een kom
- Voeg de appelstroop en een snuf peper en zout toe
- Meng goed door elkaar
- Leg in elk bakje de helft van de vulling en druk goed aan
- Vouw nu de rosbief over de vulling zodat de vulling bedekt is
- Vouw de vershoudfolie over de bonbons
- Zet minimaal 30 minuten in de koelkast
- Haal de bonbons minimaal 30 minuten voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
- Leg wat blaadjes spinazie op twee borden
- Besprenkel met wat balsamicoazijn
- Voeg nog wat walnoten toe en wat gesnipperde sjalot
- Leg de bonbon op de spinazie
Arian
Jij bent dus net zo gek als ik. Leftovers, oftewel linksoversteken gerechten.
Ik heb het gewoon gemaakt voor een catering opdracht. Waarom niet.
Hij is is perfect, maak het hoog op smaak met een pepertje erbij en ja, perfect.
Thanks en wil best uitwisselen hoor, ik verzin ter plaatse en pakt meestal goed uit.
Geen verspilling meer hè🤗
Yvette Jaarsma
Lieve volger, ik heb al zo lang niets gepost, maar sorry, ik denk er aan om het weer op te pakken. Haha, dank voor je reactie. Groet Yvette