• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept tempura van garnaal, champignon en paprika

Recept tempura van garnaal, champignon en paprika

30 april 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept tempura van garnaal, champignon en paprika

Pappa’s patatkraam is geopend

Aangezien er al een tijdje een frituurpan in de schuur staat te pronken, werd het tijd voor een receptje met vet. Ik heb dat ding jaren uit huize CurlsCulinair weten te weren, maar een goede aanbieding gaf enkele weken terug toch de doorslag. We tuften na de aanschaf zelfs naar de kringloop om een tafeltje te scoren voor de pan. Het meest lelijke houten kreng is nu dus gedegradeerd van huiskamer tot schuur. Goed, terug naar het recept. Als ik dan toch iets moet frituren, dan het liefst wel een beetje culinair. Bitterballen en frikandellen zijn leuk voor snacks op feestjes, maar niet in mijn keuken. Het werd uiteindelijk tempura. Jullie hebben het vast wel eens bij de All-you-can-eat Japanner gegeten: groenten of garnalen in een krokant deegjasje. Je kunt het beslag kant-en-klaar bij de toko kopen, maar je maakt in een handomdraai je eigen beslag. En dan kan het feest beginnen. Kies voor schaaldieren, diverse groenten of kip. Ik stuurde de mister op missie om deze garnalen, champignons en paprika te bakken. Mission definitely acomplished. Mocht je nou geen frituurpan hebben kun je de tempura ook bakken in een diepe pan met een laag olie. De olie dampen moet je dan helaas wel voor lief nemen.

Recept tempura van garnaal, champignon en paprika
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Een echt Japans gerecht dat je in de frituurpan of in een wok met een laagje olie klaarmaakt. Jet kunt er schaaldieren en diverse soorten groenten voor gebruiken. Het beslag is zo klaar en bevat, nee, moet klonten bevatten. Gebruik gesmolten ijsblokjes om ijskoud water te krijgen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Tempurabeslag
  • 100 gram bloem
  • 150 ml ijskoud water (ik gebruikte gesmolten ijsblokjes)
  • 1 ei
  • Peper
  • Zout
Tempura
  • 200 gram grote cocktailgarnalen met staartje eraan
  • Groenten zoals: champignons, repen rode paprika, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, plakken aubergine of courgette
Bereidingswijze
Tempurabeslag
  1. Doe de bloem samen met het ei in een kom
  2. Voeg het ijskoude water toe en mix vlug met een vork door elkaar
  3. Er moeten nog klonten in het beslag zitten
  4. Voeg een snuf zout en peper toe
Tempura
  1. Verhit de olie in de frituurpan op 190 graden
  2. Zorg dat alle ingrediënten kurkdroog zijn
  3. Haal de groenten en garnalen door het beslag en frituur ze ± 4 minuten totdat ze een mooi knapperig korstje hebben (stap en herhaal tot alles is gefrituurd)
  4. Laat uitlekken op keukenpapier
  5. Dien op met mayonaise gemixt met wat citroensap
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Japanse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Aubergine, Bloem, Bloemkool, Broccoli, Champignons, Courgette, Ei, Garnaal, Kookclub, Paprika

Zoeken

Previous Post: « Recept runderkebab met yoghurtsaus
Next Post: Recept ricotta met paprika »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Wafel van pompoen met pesto en geitenkaasvulling

Wafel van pompoen met pesto en geitenkaasvulling

Recept Salade met geitenkaas

Menu 5 keer Frans

Recept wraps met krokante kip

Recept wraps met krokante kip

Recept Kaassaus

Recept Kaassaus

Recept Oosterde zalmtartaar met komkommer

Recept Oosterse zalmtartaar met komkommer

Recept Burger met gorgonzola

Recept Burger met gorgonzola

Recept Bloemkoolsoep

Recept Bloemkoolsoep

Recept Broccolisoep met parmezaan

Recept Broccolisoep met parmezaan

Recept Indiase vis uit de oven

Recept Indiase vis uit de oven

Recept Pastinaaksoep

Recept Pastinaaksoep




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.