• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Timbaaltje van rivierkreeftjes

Recept Timbaaltje van rivierkreeftjes

3 maart 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Timbaaltje van rivierkreeftjes

Zo gepiept

Als je eens kritisch je vriendenkring onder de loep houdt dan zijn er altijd vrienden die niet van koken houden. En omdat zij bang zijn om voor jou te moeten koken, weerhouden zij jou er van om uren voor hen in de keuken te staan. “Doe maar niet te moeilijk. Haal anders gewoon makkelijk een Chineesje”, zeggen ze dan.

CurlsCulinair heeft nooit zin in afhaal Chineesjes. Ik had net een lekkere stamppot of een Aziatische curry in gedachten. Jammer dan voor onze vrienden, maar de roze menukaart van de Chinees blijft toch echt in de keukenla liggen.

Dit gerecht ziet er uit alsof je heel veel moeite hebt gedaan. Eigenlijk is het zo gepiept. Kun je dus rustig tegen je vrienden vertellen dat dit voorgerecht ook in hun straatje past. Voortaan dus geen excuus meer lieve vrienden van de Chinese afhaal. In een kwartiertje serveren jullie deze heerlijke romige timbaal van rivierkreetjes. Is echt een stuk sneller dan heen en weer naar de Chinees.

Recept Timbaaltje van rivierkreeftjes
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
5 minuten
Totaal
20 minuten
 
Een fris en toch fluweelzacht gerecht waarmee je hoge ogen scoort. De cashewnoten geven het voorgerecht een lekkere bite.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • ¼ komkommer
  • Klein handje ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze
  1. Hak de rivierkreeftjes klein en fijn
  2. Snij de komkommer in piepkleine blokjes en knijp het vocht eruit met je handen
  3. Meng de mayonaise met de sojasaus en het citroensap
  4. Meng de rivierkreefjes, komkommerblokjes en de saus in een kom goed door elkaar
  5. Hak de noten fijn
  6. Verdeel het rivierkreeftjes/mayo/komkommer mengsel over twee borden en maak er twee timbaaltjes van (Gebruik een uitsteekring)
  7. Bestrooi met de gehakte cashewnoten
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Japanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Voorgerechten Tagged With: Cashewnoten, Citroensap, Komkommer, Mayonaise, Rivierkreeft, Sojasaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Rosbiefrolletjes met erwten en ricotta
Next Post: Recept Gevulde pitabroodjes »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Tonijn met lenteui en wakame

Recept Tonijn met bosui en wakame

Recept Koolhydraatarme hartige taart met pompoen

Recept Koolhydraatarme hartige taart met pompoen

Recept Komkommer met zuivelspread

Recept Komkommer met zuivelspread

Tex-mex burger

Tex-mex burger

Recept Rosbief bonbons

Recept Rosbief bonbons

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Rode curry met garnaal

Recept Rode curry met garnaal

Recept Tuna melt

Recept Tuna melt

Recept Laksa met garnalen

Recept Laksa met garnalen

Pastei van courgette en mais

Pastei van courgette en mais




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.