• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Tonijn met bosui en wakame

Recept Tonijn met bosui en wakame

6 oktober 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Tonijn met lenteui en wakame

Lopende food-encyclopedie

Laatst vroeg iemand mij of ik wist waar zij kwarteleitjes kon kopen. Nou ben ik natuurlijk nooit te beroerd om daarop te antwoorden dus schakelde ik mijn geheimste culinaire bron in. Laten we hem voor het gemak Google noemen. En na lang zoeken, laten we zeggen twee seconden, kwam ik bij lands grootste kruidennier met het blauwe logo terecht. Jawel, ze liggen gewoon naast de ordinaire kippeneieren in het schap. Maar lieve lezers, vragen staat altijd vrij en domme vragen bestaan immers niet. Ok, ik heb eens iemand horen vragen hoe laat de 5-uur show begon, maar dat terzijde.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Ook voor dit gerecht geldt dat je het bijna niet fout kunt doen. Koop wel kraakverse tonijn, anders is het echt zonde van de smaak. En ook niet erg goed voor je. Beetje opleuken met wat wakame en sesamzaadjes en een gezond en makkelijk voorgerecht staat in mum van tijd op tafel. Maar als je inspiratie wilt voor andere varianten, mag je mijn geheime vriend inschakelen. Maar mondje dicht, voor je het weet breng je iemand anders ook op dat idee.

Recept Tonijn met bosui en wakame
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
Totaal
15 minuten
 
Een fris en makkelijk voorgerecht. Gebruik wel kraakverse tonijn omdat je het rauw opeet. Lekker met bosui en wakame.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Tonijntartaar
  • 120 gram zeer verse tonijn
  • ½ tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 2 tl sesamzaadjes
  • Wakame
  • 1 el mayonaise (zelfgemaakt of gekocht)
  • ½ tl wasabipasta

Zelfgemaakte mayonaise
  • 1 eierdooier
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze
Tonijntartaar
  1. Snijd de tonijn in hele kleine stukjes
  2. Doe de tonijn in een kom en meng met sojasaus en sesamolie en de bosui
  3. Verdeel het mengsel in twee porties
  4. Meng de mayonaise met de wasabi
  5. Trek een mooie streep wasabimayonaise elk bord
  6. Vorm twee mooie timbaaltjes van de tonijn en leg in het midden van elk bord
  7. Leg op elk timbaaltje een beetje wakame rn daarop een theelepel sesamzaadjes
  8. Zet de rest van de wakame op tafel

Zelfgemaakte mayonaise
  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
  2. Doe de eierdooier met de mosterd en citroensap in een kom
  3. Klop door elkaar met een handmixer
  4. Giet dan beetje voor beetje de zonnebloemolie erbij
  5. Dit duurt ongeveer vijf minuten
  6. Een romige witte mayonaise is het resultaat
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Japanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Voorgerechten Tagged With: Bosui, Citroensap, Ei, Mosterd, Sesamolie, Sesamzaadjes, Sojasaus, Tonijn, Wakame, Wasabi, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Recept Bloemkool met gegrilde kip
Next Post: Recept Kip caprese met pesto »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Runderkebab met yoghurtsaus

Recept runderkebab met yoghurtsaus

Lamsrack met tuinbonen

Lamsrack met tuinbonen

Gevulde aubergine met feta en spinazie

Aubergine met feta en spinazie

Recept Rode curry met garnaal

Recept Rode curry met garnaal

Focaccia met oregano

Focaccia met oregano

Recept Maissoep met krab en bosui

Recept Maissoep met krab en bosui

Recept Sloppy Joe

Recept Sloppy Joe

Recept rode curry met biefstuk

Recept rode curry met biefstuk

Recept Courgette met garnalen en pesto

Recept Courgette met garnalen en pesto

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Gestoomd ei met shiitake en lenteui




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.