Seizoensgebonden producten het hele jaar door
De blaadjes vallen weer van de bomen, de dagen worden korter en de dekens mogen weer uit de kast. Ook je sloffen krijgen weer een vaste plek in de huiskamer, kortom het wordt weer herfst! Na de afgelopen tropische nazomer moet ik wel weer wennen aan een nieuw seizoen. Maar ook de herfst heeft zo zijn charme.
Warme choco met slagroom, stoofpotjes en kruidnoten… O nee, die baksels liggen tegenwoordig al in augustus in de supermarkt. Die tellen dus niet. Sinterklaasvoer komt helemaal op stoom in september en dat vind ik dus zwaar belachelijk. Ik zal jullie er overigens verder niet mee vermoeien. Ik bedoel what’s next? Oliebollen met pasen? Witte asperges in november? Juist het feit dat je er maar kort van kunt genieten maakt een lekkernij zo speciaal. Tegen de tijd dat de Sint dan eindelijk uit Spanje arriveert is iedereen die pepernoten echt meer dan beu. Maar goed, ik laat jullie nu echt met rust, beloofd, voordat de Sint dit leest en ik geen cadeautjes krijg dit jaar. Daarom nog eenmaal een lekker zomers gerecht voordat ik de herfst echt omarm.
Probeer deze gegrilde watermeloen met een crème van feta en daarop geroosterde pistachenoten, desnoods met je sloffen aan.
- 1 watermeloen
- 100 gram feta
- 50 ml water
- Handvol pistachenoten
- Snijd van de watermeloen 4 mooie rechthoekige plakken af
- Pureer met een staafmixer de feta met het water tot dikke mousse
- Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin
- Verhit een grillpan op hoog vuur
- Grill de plakken watermeloen circa drie minuten per kant
- Smeer op elke plak ¼ van de fetamousse
- Bestrooi met de pistachenoten
Geef een reactie