Koelkastdeur sluit niet meer
Toen ik vanmorgen in mijn koelkast keek, zag ik daar ineens twee kilo wortels de groentela belegeren. Duidelijk een aanbieding van de supermarkt die ik effe vergeten was. En om nou twintig winterwortels weg te knagen ging me een beetje te ver. Dus wat doe je dan in zo’n geval… Juist, je maakt een pan soep waar je in elk geval 1 kilo in kwijt kan. Je haalt acht kommen soep uit dit recept, maar je kunt de soep heel gemakkelijk invriezen of een paar dagen in de koelkast bewaren.
Ik gebruik in dit gerecht gerookt paprikapoeder, no worries, kun je gewoon bij de Appie halen. Je kunt het eventueel vervangen door huis-tuin en keuken paprikapoeder, maar dan mis je echt die typische rooksmaak die dit gerecht onderscheidend maakt. Een lekkere dot kwark of yoghurt geeft een fris accent aan de volle smaak. Geef er een stokbroodje met boter bij en genieten maar!
- 1 kilo wortels, in stukken gehakt
- 1.5 liter groentebouillon
- 3 kleine rode uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el gerookt paprikapoeder (of anders gewone paprikapoeder)
- 2 el komijn
- 3 el gemberpoeder
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 8 el kwark
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Smoor de uien en knoflook 5 minuten op laag vuur glazig
- Voeg de wortelen toe samen met het gerookte paprikapoeder
- Schep door elkaar en zet het vuur hoog
- Voeg de bouillon, gemberpoeder en komijn toe en breng aan de kook
- Zet dan het vuur weer laag en laat 30 minuten zachtjes koken tot de wortels zacht zijn
- Pureer met een staafmixer tot gladde soep
- Breng op smaak met zout en peper
- Verdeel de soep over acht kommen (of over vier kommen en bewaar de rest in de koelkast of vries het in)
- Lepel in elke kom een eetlepel kwark
André
Beste Yvette, ik ben van plan binnenkort deze soep te gaan maken, maar gaan er écht EETlepels paprikapoeder, komijn en gemberpoeder in of toch THEElepels ? In de hoop snel iets van je te horen.
Yvette Jaarsma
Lieve volger, ik heb al zo lang niets gepost, maar sorry, ik denk er aan om het weer op te pakken. Maar idd theelepels, Haha, dank voor je reactie. Groet Yvette