• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Zalm op pancakes

Recept Zalm op pancakes

28 maart 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Zalm op pancakes

Een winner in de aanbieding

Lieve lezers, ik heb weer een winner voor jullie in de aanbieding. Dit voorgerecht is namelijk fingerlicking lekker! Deze pannenkoekjes bevatten maar drie ingrediënten: Hüttenkäse, bloem en ei. Als alternatief kun je ook ricotta gebruiken, maar dan worden ze wel wat rijker aan calorieën. Iedereen in mijn omgeving weet dat ik dol ben op zalm. Helaas wordt mijn liefde niet warm bij de gedachte aan een moot gebakken zalm. Koude zalm daarentegen lust meneer wel. Daar was mijn kans. Hüttenkäse of ricotta smaakt namelijk heel goed bij gerookte zalm. Beetje zure room erbij en wat lente-ui en je serveert een chefwaardig gerecht waar je U tegen zegt. Nog wel effe een insiders tip. Bak de pannenkoekjes in een anti- aanbakpan en wees niet te zuinig met de olijfolie. Anders eindig je geheid met zwart geblakerde exemplaren…

Heb je trek gekregen in nog meer gezonde pannenkoeken? Dan zijn deze zoete aardappelpannenkoeken en bietenpannenkoeken je beste vriend. Krijg je gelijk weer de nodige groenten en vitaminen binnen.

Recept Zalm op pancakes
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
40 minuten
 
Een fris en vrolijk voorgerecht. De Hüttenkäse zorgt voor een luchtige pannenkoek die heerlijk smaakt met gerookte zalm en een dot zure room.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 100 gram bloem
  • 400 gram Hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 1 tl citroensap
  • 150 gram gerookte zalm
  • 125 gram zure room
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • ½ tomaat, in kleine stukjes gesneden
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Meng de bloem met de eieren, citroensap en Hüttenkäse tot een samenhangend geheel
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  3. Maak per persoon twee pannenkoeken
  4. Verdeel het beslag in acht porties
  5. Schep twee hoopjes beslag in de pan en druk plat met een vork
  6. Bak drie minuten op middelhoog vuur
  7. Keer om met een spatel en bak nog drie minuten
  8. Haal ze uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie
  9. Bak op deze manier nog zes pannenkoeken
  10. Snijd de zalm in vier porties
  11. Leg op elk bord twee pannenkoeken
  12. Verdeel de zalm over de pannenkoeken
  13. Lepel op elk bord een kwart van de zure room
  14. Bestrooi met de lente-uitjes en tomaat
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Bloem, Citroensap, Ei, Lente-ui, Tomaat, Zalm, Zure Room

Zoeken

Previous Post: « Recept Chocoladetaart zonder bloem
Next Post: Recept Biefstuk met broccolicreme »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Garnaal met boter

Recept Garnaal met boter

Wortelsoep met sesamgarnalen

Wortelsoep met sesamgarnalen

Curry met pompoen

Curry met pompoen

Chocoladecake

Chocoladecake

Kalkoen met ui

Kalkoen met mosterd

Zalmbonbon met avocado en groene appel

Kerst voorgerechten 7 X

Recept Aubergine sandwich

Recept Aubergine sandwich

Recept Daging Smoor

Recept Daging Smoor

Recept Kip met artisjokken

Recept Kip met artisjokken

Menu 5 keer Thais




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.