Een winner in de aanbieding
Lieve lezers, ik heb weer een winner voor jullie in de aanbieding. Dit voorgerecht is namelijk fingerlicking lekker! Deze pannenkoekjes bevatten maar drie ingrediënten: Hüttenkäse, bloem en ei. Als alternatief kun je ook ricotta gebruiken, maar dan worden ze wel wat rijker aan calorieën. Iedereen in mijn omgeving weet dat ik dol ben op zalm. Helaas wordt mijn liefde niet warm bij de gedachte aan een moot gebakken zalm. Koude zalm daarentegen lust meneer wel. Daar was mijn kans. Hüttenkäse of ricotta smaakt namelijk heel goed bij gerookte zalm. Beetje zure room erbij en wat lente-ui en je serveert een chefwaardig gerecht waar je U tegen zegt. Nog wel effe een insiders tip. Bak de pannenkoekjes in een anti- aanbakpan en wees niet te zuinig met de olijfolie. Anders eindig je geheid met zwart geblakerde exemplaren…
Heb je trek gekregen in nog meer gezonde pannenkoeken? Dan zijn deze zoete aardappelpannenkoeken en bietenpannenkoeken je beste vriend. Krijg je gelijk weer de nodige groenten en vitaminen binnen.
- 100 gram bloem
- 400 gram Hüttenkäse
- 2 eieren
- 1 tl citroensap
- 150 gram gerookte zalm
- 125 gram zure room
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- ½ tomaat, in kleine stukjes gesneden
- Olijfolie
- Meng de bloem met de eieren, citroensap en Hüttenkäse tot een samenhangend geheel
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Maak per persoon twee pannenkoeken
- Verdeel het beslag in acht porties
- Schep twee hoopjes beslag in de pan en druk plat met een vork
- Bak drie minuten op middelhoog vuur
- Keer om met een spatel en bak nog drie minuten
- Haal ze uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie
- Bak op deze manier nog zes pannenkoeken
- Snijd de zalm in vier porties
- Leg op elk bord twee pannenkoeken
- Verdeel de zalm over de pannenkoeken
- Lepel op elk bord een kwart van de zure room
- Bestrooi met de lente-uitjes en tomaat
Geef een reactie