Ricottataartjes
Dit is nou eens zo’n voorgerecht waarbij je nul moeite voor hoeft te doen. Het is ontzettend makkelijk en goed van te voren klaar te maken. En je hebt maar vijf ingrediënten nodig. Tada! Een kind kan de was doen toch?
Makkelijk van te voren te maken
Zoals ik al zei zijn deze ricottataartjes makkelijk al van te voren te maken. Je kunt ze namelijk koud serveren of je kunt ze afdekken met aluminiumfolie en dan op 60 graden in de oven langzaam weer opwarmen. Ik heb zelf dat laatste gedaan, aangezien ik zin had in iets warms op een koude winterdag. Ik zie het echter zo voor me dat je het ricottataartje koud eet in de zomer.
Paprika uit een pot
Ik heb zelf de paprika gegrild, maar dat kost natuurlijk wel meer tijd dan gegrilde paprika uit een pot. Schroom je echter niet om dat laatste toch te gebruiken. De paprika’s uit een pot zijn ook erg lekker en gemak dient immers soms ook de mens.
Meer met ricotta
Zelf ben ik dol op de zachte smaak van ricotta. Jij ook? Dit recept van gebakken ricotta uit de oven is ook super lekker. Probeer maar eens. Ben je meer en vleesliefhebber… Dan heb ik ook een leuk recept voor jou! Maak dan deze rosbiefrolletjes met ricotta en erwten. Ik hoor graag van jullie er van vinden!
- 1 ei
- 40 gram geraspte parmezaanse kaas
- 125 gram ricotta
- 1 rode paprika
- Peper uit de molen
- Verwarm de oven op 230 graden
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten
- Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat
- Leg de paprika helften met de snijkant naar beneden op de folie
- Rooster ze in circa 20 minuten tot ze zwart geblakerd zijn
- Haal ze uit de oven en laat ineen afgedekt kommetje afkoelen
- Verwijder dan het vel en snij de paprika heel fijn
- Verwarm de oven op 175 graden
- Klop het ei en de ricotta door elkaar
- Voeg de fijngehakte paprika en de parmezaanse kaas toe
- Maal er peper naar smaak over heen
- Meng alles nogmaals goed door elkaar
- Vet twee schaaltjes (10 cm diameter) in met wat boter
- Verdeel het ricotta mengsel over de twee schaaltjes
- Zet 25 min in het midden van de oven
- Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen of serveer koud
Geef een reactie