Zomermaaltijd
Ik had weer eens zin in een soepie. En bij nadere inspectie van de vriezer zag ik nog een halve zak tuinerwtjes liggen. Mooi! Van snert kun je immers prima een zomervariant maken die luchtig en licht is. De welbekende winterse dikke soep met worst en vlees kan soms als een spreekwoordelijke steen op de maag vallen. En in de zomer wil je ’s avonds vaak nog de gezelligheid opzoeken en niet met je broeksknoop los uitbuikend op de bank. Ik serveerde er voor de bite wat pompoenpitten bij. Maar je kunt ook kiezen voor wat fetakaas, gerookte zalm of rookvlees in de soep. Serveer er een knapperig broodje bij en je zomermaaltijd is compleet.
- 300 gram diepvries tuinerwten
- 250 ml groenteboullion
- 250 ml water
- 1 ui in stukken gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 el peterselie
- Peper
- Zout
- Scheutje citroensap
- Fruit de ui in 5 minuten zacht en glazig
- Voeg de bouillon en water toe en breng aan de kook
- Voeg dan de erwten toe en kook ze in circa 10 minuten zacht
- Voeg fijngesneden peterselie en zout en peper en scheut citroensap toe
- Pureer de soep met een staafmixer tot egale massa
- Haal door een zeef als je een gladde soep wilt
- Lekker met een broodje met kruidenkaas of boter
Geef een reactie