• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Spinaziesoep

Spinaziesoep

19 augustus 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Spinaziesoep

Popeye

Ladies, kunnen jullie je Popeye nog herinneren? Je weet wel, die stoere zeebonk met zijn eeuwige pijp in matrozenpak. Stiekem wilden we allemaal wel zijn Olijfje zijn als hij zijn testosteron level omhoog krikte door het eten van een blik spinazie. Natuurlijk weten we allemaal dat Popeye slechts een verzinsel is, ontsproten uit het brein van Elzie Segar, maar dat mag de pret niet drukken. Voor de mannen ligt dat net effe anders. Mijn liefste verandert helaas niet in luttele seconden in een soort van half man, half abs. Nee, net als al die andere kerels moet ie gewoon halters tillen in de sportschool. Maar omdat we soms toch in sprookjes willen geloven, maakte ik vandaag een stoere soep van spinazie. Baat het niet, dan schaadt het niet, nietwaar…

Spinaziesoep
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
40 minuten
Totaal
55 minuten
 
Spinaziesoep met een zoete aardappelkoekje en lepel voor de fijnproevers met verkruimeld ei.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 witte uien, gesnipperd
  • 
2 groentebouillonblokjes
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 hardgekookte eieren
  • Eventueel met een koekje van zoete aardappel
Bereidingswijze
  1. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur een paar minuutjes.
  2. Voeg de spinazie toe, laat slinken in een minuut of vijf en doe er dan het komijnzaad bij.
  3. Roer even door, voeg dan de bouillonblokjes en 1 liter water toe.
  4. Roer weer door en laat even doorpruttelen.
  5. Na tien minuten doe je nog een flinke snuf zwarte peper in je pan en pureer je de soep met een staafmixer.
  6. Mix de soep tot een gladde substantie en verdeel over vier kommen.
  7. Maak nu af door in iedere kom een paar verkruimelde eieren te strooien.
  8. Tenslotte verdeel je over de kommen wat heel fijn gesneden reepjes rauwe spinazie.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hollandse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Ei, Groentebouillon, Komijn, Spinazie, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Kleverige kipdrumsticks
Next Post: Avocadomousse met een spies van chili garnalen »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Wortelsoep met gerookt paprika

Recept Wortelsoep met gerookt paprika

Zeewierpasta met biefstuk en asperges

Zeewierpasta met biefstuk en asperges

Bahn bao met salsa van ananas

Bahn bao met salsa van ananas

Fo­cac­cia

Focaccia

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Recept Roomboterkoekjes met pijnboompitten

Roomboterkoekjes Recept met pijnboompitten

Recept rode curry met biefstuk

Recept rode curry met biefstuk

Recept Oosterde zalmtartaar met komkommer

Recept Oosterse zalmtartaar met komkommer

Komkommer Boomstam

Gevulde komkommer

Coquilles met limoenyoghurt

Coquilles met limoenyoghurt




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sla Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.