• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

20 oktober 2015 By Yvette Jaarsma 1 Comment

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

Blikvoer

Vis uit blik, ik heb er een beetje een haat/liefde verhouding mee. Verse vis is toch veel lekkerder dan zijn ingeblikte soortgenoot? En daar gaat het volgens vis uit blik kenner Bart van Olphen dus mis. Het is juist heel hip, goedkoop en bovendien ook nog eens gezond. En hij kan het weten, want zijn boek ‘Koken met vis uit blik’ vliegt als warme broodjes/visjes de winkel uit. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld. Stel dat Bart gelijk heeft, dan kun je jouw gasten schaamteloos een culinaire dish voorzetten uit blik. Niks geen potten en pannen, een blikopener is die avond your best friend. Ik besloot een tartaar van sardines met komkommer te maken aangezien ik zowel dol ben op tartaar als op sardientjes. Ik kocht een blik sardientjes op olie en ging aan de slag. Mijn grote liefde keek me enigszins bevreemd aan toen hij het blikje op het aanrecht ontwaarde, maar daar trok ik mij niets van aan. Ik presenteerde de tartaar op een bedje van komkommer en tomaatjes. Sneetje brood erbij en met flair op tafel gezet. Bart, you nailed it, het is zeker voor herhaling vatbaar. Toch maar wat blikjes inslaan dus.

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Blikvoer van tartaar van sardines met kappertjes, olijven, zongedroogde tomaat en wat oregano. Op een salade van komkommer en oranje/rode cherrytomaten.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 blikjes sardines in olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 3 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 3 el zwarte olijven, fijngehakt
  • 1 komkommer
  • Handje oranje of rode cherrytomaten
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout
  • 2 sneetjes brood
Bereidingswijze
  1. Prak met een vork de sardines fijn in een kom en meng met de kappertjes, olijven, zongedroogde tomaat en wat oregano tot een tartaar
  2. Snijd van de komkommer dunne plakjes met behulp van een kaasschaaf
  3. Snijd de tomaten doormidden
  4. Schik de sardinetartaar met een kookring in het midden van een bord
  5. Leg de komkommerplakjes en tomaatplakjes er om heen
  6. Schenk wat olijfolie over de komkommer en tomaten zodat ze een beetje glanzen
  7. Breng het gerecht op smaak met peper en zout naar eigen smaak
  8. Serveer met een half sneetje geroosterd brood per persoon
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hollandse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Voorgerechten Tagged With: Kappertjes, Komkommer, Olijven, Sardines, Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Gele paprikasoep met bladerdeeg
Next Post: Kabeljauw met paprikasaus »

Reader Interactions

Comments

  1. Josée

    20 oktober 2015 at 19:34

    Klinkt lekker! En niet te moeilijk voor ondergetekende… 😉 Ik ga het uitproberen! X

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Focaccia met oregano

Focaccia met oregano

Recept Worst met spruitjes uit de oven

Recept Worst met spruitjes uit de oven

Eieren mimosa

Eieren mimosa

Spaanse mosselen

Spaanse mosselen

Recept Coquille met pompoen

Recept Coquille met pompoen

Recept Heerlijke smoothie van perzik

Recept Heerlijke smoothie van perzik

Tortilla

Tortilla

Pulled Rendang met komkommer en taugé

Rendang met komkommer en taugé

Recept Appelcrumble

Recept Appelcrumble

Recept Entrecote in koffie

Recept Entrecote in koffie




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.