Simpel klusje
Bij het woord carpaccio denken veel mensen aan het klassieke vleesgerecht van flinterdun gesneden ossenhaas met Parmezaanse kaas. Nu is dat ook wel een heel beroemd gerecht dat bijna bij elk restaurant wel op de kaart prijkt. Maar eigenlijk betekent carpaccio letterlijk dun gesneden. Je kunt dus een courgette carpaccio maken of een carpaccio van dun gesneden vis en in mijn geval deze tomatencarpaccio met olijven. Toen ik deze dish op tafel zette lachte de mister mij nog net niet uit. Het is inderdaad een simpel gerecht. Maar lieve mensen, het geheim zit ‘m in de kwaliteit van de ingrediënten. Investeer dus net effe een paar euro meer in een goede olijfolie en koop de feta en olijven bij een Turkse speciaalzaak. En inderdaad, bij de eerste hap moest M mij gelijk geven. Heerlijk fris en smaakvol en vega verantwoord. Ook lekker met geitenkaas in plaats van feta. Maken dus deze zomer!
- 2 tomaten
- 50 gram feta
- Zwarte peper
- Zout
- Basilicum
- Handje zwarte olijven
- Snijd de tomaten in flinterdunne plakken
- Snijd de olijven in ringetjes
- Rangschik de tomaten op twee borden
- Strooi er royaal peper en zout over
- Leg de olijven her en der over de tomaten
- Verkruimel de feta over het gerecht
- Besprenkel het geheel met olijfolie en leg er wat verse basilicum bij
Geef een reactie