Bierkenner
Zelf ben ik meer van de wijn dan van het bier. Zo af en toe heb ik echter wel ineens zin in een Desperado. Ken je vast wel. Dat totaal niet Mexicaanse biertje dat gezoet is met een vleugje tequila. Of ik wil nog wel eens gek doen met een wit biertje op een snikhete dag, maar verder boeit bier mij niet zo. M daarentegen is wel een rasechte fan. Hij zit sinds kort in een app waarin je kunt aangeven hoeveel sterren je een bepaald biertje geeft. Op die manier kunnen je mede app drinkers zien hoe vaak je A: aan het bieren bent en B: wat je bierbuddy’s voor smaak hebben. En als je dan uiteindelijk vijfduizend biertjes of meer hebt genuttigd ben je de koning in het rijk der bierliefhebbers. M is er in ieder geval maar zoet mee. Een koning is hij nog niet, maar ik ben benieuwd welk biertje goed bij deze rijstrollen met garnaal loempia’s past. Zal vast geen Desperado zijn…
- 500 gram kleine roze garnalen
- 4 lente-ui
- 2 tl fijngehakte verse gember
- 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes
- 2 kleine teentjes knoflook fijngehakt
- 1 gele paprika zonder zaadlijsten in kleine repen gesneden
- 8 rijstvellen
- Koriander
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels vissaus
- 10 eetlepels water
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels limoensap
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden
- Pureer de garnalen in een keukenmachine tot egaal mengsel
- Schep in een kom en voeg de peper, gember, knoflook en lente-ui toe
- Week een rijstvel in een grote kom lauwwarm water tot hij zacht en buigzaam is
- Leg op een schone theedoek
- Leg wat van het garnalenmengsel op het rijstvel en ook wat paprikareepjes erbij
- Rol het vel op door een stuk van de onderkant over de vulling te leggen en de zijkanten naar binnen te vouwen
- Nu kun je de rol helemaal verder oprollen
- Maak er zo nog zeven
- Bestrooi eventueel met gehakte koriander
- Doe alle ingrediënten in een bakje en roer tot de suiker is opgelost
- Zet minstens een half uur weg om de smaken op elkaar in te laten trekken
Geef een reactie