Lekker belangrijk
Soms ben ik een ontzettende uitsteller. Ik heb bijvoorbeeld geen schoon stuk witte kleding meer in mijn kast liggen bij gebrek aan wasmiddel voor de witte was. En dan denk ik er weer niet aan als ik door de super loop dus de wasmand heeft buitenproportionele witte vormen aangenomen. Nog zo iets, in mijn tuin staat al weken een fiets die ik weg moet brengen. Totaal weggeroest en kapot zadel. Tis vijf minuten werk, maar het komt er niet van. In de slaapkamer is de lamp kapot, maar ach, ik lees toch niet in bed dus who cares. Dat soort dingen dus. Liever sta ik in de keuken me uit te sloven dan ik deze – in mijn ogen – futiliteiten aanpak. Ook in de keuken is trouwens een lampje kapot, maar de andere doet het nog wel, dus tja, daar ga je al. Deze gestoomde visballetjes met vissaus maak je zelfs met je ogen dicht dus mocht je net zo’n lampenramp zijn als ik, is dat geen probleem. Lekker met een pittige dipsaus van pepers en knoflook. Weet je wat, ik ga nu wasmiddel halen en een paar lampen, voordat die andere lamp er ook mee ophoudt en ik naar de snackbar moet.
- 250 gram witvis (ik gebruikte tilapia)
- 0.5 rode peper in stukken gesneden
- 1 ei
- 100 gram kastanje champignons (of gewone champignons)
- 2 bosuitjes in stukken gesneden
- 3 cm verse gember, geschilde en in stukken gesneden
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 tl korianderpoeder
- 2 el vissaus
- 10 el water
- 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
- 2 el suiker
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- Sap van een halve limoen
- Doe de vis in een keukenmachine en voeg het ei, champignons, gember, rode peper, bosui, zout, peper en korianderzaad toe
- Mix tot er een egale massa ontstaat
- Vorm er met je handen circa 16 balletjes van
- Zet een uur in de koelkast om op te stijven
- Zet een stoommand op een pan met een laag kokend water (ongeveer ⅓ vol)
- Leg een velletje op maat geknipt bakpapier in de stoommand (dit voorkomt dat de balletjes blijven plakken)
- Leg 8 balletjes in de stoommand en stoom circa 10 minuten gaar
- Houd ze warm onder aluminiumfolie
- Stoom ook op deze manier de andere balletjes gaar
- Serveer met de dipsaus
- Giet 2 eetlepels vissaus in een kommetje
- Voeg de rode peper en knoflook toe
- Voeg de suiker toe en roer tot de suiker volledig is opgelost
- Giet er 10 eetlepels water bij
- Voeg sap van een halve limoen toe
- Roer nogmaals goed door
Geef een reactie