Hapje om te starten
Deze wafels van pompoen zijn ideaal als je een restje gekookte en geschilde pompoen over hebt. Gewoon prakken tot moes en dan door het beslag roeren. Ik had nog een klein beetje pompoen over dus bedacht dit wafel van pompoen borrelhapje rond een uur of vier. Als de vijf in de klok zit, staan bij mij vaak de gasten al voor de deur. En zij lusten wel iets te snaaien naast hun glaasje wijn. Ik heb voor de leuk en lekker de wafel gevuld met geitenkaas, groene pesto en zongedroogde tomatenspread. Maar feel free om te experimenteren met bijvoorbeeld rode pesto, gorgonzola, feta of hartige chutney’s. Uiteraard kun je de wafels ook zonder pompoen maken. Dan het recept volgen en pompoen weglaten.
- 80 ml melk
- 80 gram bloem
- 2 eieren
- 100 gram gekookte en geschilde pompoen, fijngeprakt
- Pesto
- Geitenkaas
- Zongedroogde tomatenspread
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Mix de bloem, eieren en melk in een kom tot beslag
- Voeg de pompoen toe
- Roer goed door
- Voeg peper en zout toe
- Giet het beslag in de wafelvorm (te koop bij Xenos)
- Zet de vorm 15/20 minuten in de oven
- Laat de wafels dan afkoelen
- Vul ze met geitenkaas, pesto en zongedroogde tomatenspread of vulling naar keuze
- Snijd ze in kleine stukken
Ria van Schendel
Dag Yvette ik vind het heel leuk dat ik je recepten weer ontvang. Ik deel je passie met koken al ben ik niet zo creatief!! Ik heb wel een aga waar je ook heel veel mee kan doen!
Morgen ga ik lekker een dagje met je moeder naar de sauna. Daar genieten wij alletwee enorm van!!
Groetjes,
Ria
Yvette Jaarsma
Wat leuk Ria dat je mijn recepten leest. Een Aga is inderdaad erg handig in de keuken. Geniet van de sauna. Groetjes, Yvette