Streetfood deel 2
Sommige mensen houden niet van fruit. Zij halen hun neus op bij het zien van een lekker appeltje of een sappige mango. Aardbeien kunnen nog net, maar dan alleen vergezeld met een flinke dot slagroom. Ik behoor tot de zogenaamde fruitaddicts. Ik vind het heerlijk. Fruit kan altijd. Ook in het eten. En toen ik laatst een flinke zak appels kreeg, moest ik daar maar eens wat mee doen. Appelcake batch 99 stond in de oven, eend met gekarameliseerde appeltjes kon niet, want pescotariër op bezoek. Vandaar deze witlofschuitjes met appelcrème en balletjes van forel. Nou eens denken wat ik met de rest van die 5 kilo zak appels ga doen. Iemand suggesties?
- 1 stronk witlof
- 100 gram gerookte forel
- 1 appel
- Kneepje citroensap
- 100 gram Griekse yoghurt
- Peper
- Zout
- 50 gram walnoten
- Was de witlof en snijd het kontje eraf
- Haal de bladeren los en leg ze op een mooi bord
- Snijd de forel in kleine stukjes
- Vorm er met je handen kleine balletjes van
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan
- Hak ze vervolgens in stukjes
- Schil de appel en snijd in stukken
- Pureer de appel met het citroensap en de yoghurt tot een gladde massa
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Mix nog een keer
- Leg in elk schuitje een laag appelcrème
- Daarop de forelballetjes
- Strooi de gehakte walnoten er over heen
Geef een reactie