Fucking perfect
Kennen jullie die topkok Sergio Herman? Je weet wel, hij die drie sterren bij elkaar kookte in zijn Zeeuwse restaurant Oud Sluis. Dat hij onlangs gestopt is, was nog net geen wereldnieuws. Ik bedoel maar, hij stond wel in de top tien van ’s werelds beste chefs. Dan maar een film moet Sergio gedacht hebben toen hij de cover van de New York Times niet haalde. Die moest ik zien en op een zondagmiddag zat ik aan de popcorn in het filmhuis. Nu ben ik echt niet lui, maar wat een respect voor de werkuren van hem. Twintig uur per dag aantikken was eerder regel dan uitzondering. Ja, dan begrijp je wel dat je jezelf thuis laat verwennen met een simpel soepje door je wederhelft. Sergio slurpte dankbaar de groentesoep naar binnen voordat hij tweehonderd roosjes van biet maakte met een pincet. Ik vond dat een briljant idee en maakte wortelsoep. Met gebakken garnalen in sesamkorst. Zonder pincet, dat laat ik aan de professional over.
- 500 gram wortelen in stukken gesneden
- 1 grote ui in stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- Duimpje verse gember, geschild en fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 1 lente-ui
- Snufje komijn
- Peper
- Zout
- Sap van halve sinaasappel
- 4 garnalen
- Sesamzaadjes
- Verhit een eetlepel olijfolie in grote pan
- Voeg de ui en knoflook toe en laat 5 minuten smoren
- Voeg de wortels en gember toe en bak onder continue roeren de groenten 5 minuten
- Voeg komijn en peper en zout toe
- Nog even goed doorroeren
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet dan het vuur laag en laat met deksel op de pan 20 minuten pruttelen tot de wortels zacht zijn
- Pureer met een staafmixer tot gladde soep
- Voeg sap van sinaasappel toe en roer door
- Giet de soep in 2 glazen en strooi er wat gesneden lente-ui in
- Bak de garnalen kort
- Bak de sesamzaadjes in een droge pan tot deze begint te geuren (± 2 minuten)
- Wikkel de garnalen door de sesam
- Hang 2 garnalen aan de rand van het glas
Geef een reactie