• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Zalmbonbon met avocado en groene appel

Zalmbonbon met avocado en groene appel

18 december 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Zalmbonbon met avocado en groene appel

Culinaire nitwit

Het is jullie vast niet ontgaan dat volgende week de kerstman weer voor de deur staat. En hij brengt niet alleen cadeautjes en gezelligheid, maar vaak ook stress en wanhoop in de keuken. Menig mens schiet volledig in de paniekmodus als ze het woord kerstdiner horen en veranderd spontaan in een culinaire nitwit in eigen keuken. NIET DOEN. Zorg dat je genoeg wijn hebt om iedereen überhaupt te doen vergeten waarom ze met een kerstmuts op aan tafel zitten. Vervolgens zet je een leuke kerstkraker aan om de feestelijke stemming te verhogen, zover die er door de wijn nog niet in zit. Dan duik je de keuken in en zet je met zwier deze van te voren gemaakte zalmbonbons op tafel. Voor degene die vishaters aan tafel heeft, kun je de zalm vervangen door plakken gerookte kip. Fijne stressvrije kerstdagen!

Zalmbonbon met avocado en groene appel
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
1 uur 20 minuten
Totaal
1 uur 40 minuten
 
Mooie kerstverrasing met deze bol van gerookte zalm gevuld met avocado, wasabi en groene appel.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 8 mooie plakken gerookte zalm
  • 2 avocado's
  • 1 groene appel
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Wasabi naar smaak
  • Peper
  • Zout
  • 1.5 el citroensap
  • Maanzaad (optioneel)
  • 4 kleine schaaltjes
  • Plastic folie
Bereidingswijze
  1. Bekleed de 4 schaaltjes (ramekins) ruim met plastic folie
  2. Leg daarin twee plakken zalm elkaar overlappend in zodat het schaaltje helemaal rondom bedekt is
  3. Prak de avocado's tot mousse
  4. Meng de mousse met de yoghurt, wasabi, peper, zout, citroensap
  5. Schil de groene appel en snijd het in parten en vervolgens in kleine vierkante blokjes
  6. Voeg de appelstukjes aan het avocado/yoghurt mengsel toe en meng goed
  7. Schep dan in elk bakje wat van de mousse tot de rand
  8. Vouw de zalm over de mousse
  9. Vouw daarna de plastic folie over het schaaltje zodat de bonbon afgesloten is
  10. Zet weg in de koelkast voor minimaal een uur, maar mag ook de hele middag tot gebruik
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Appel, Citroensap, Griekse Yoghurt, Maanzaad, Wasabi, Zalm

Zoeken

Previous Post: « Parmezaankaasbakjes met carppacio
Next Post: Beef Wellington »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Fetasalade met sinaasappel en kikkererwt

Fetasalade met sinaasappel en kikkererwt

Hotdog met curry en zuurkool

Hotdog met curry gewurz en zuurkool

Worst met ui en Gorgonzola

Worst met ui en Gorgonzola

Recept wraps met krokante kip

Menu 5 keer kip

Recept Shakshuka

Recept Shakshuka

Recept Zalm op pancakes

Recept Zalm op pancakes

Sodabrood

Sodabrood

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Recept Kabeljauw met cashewnoten

Recept Kabeljauw met cashewnoten

Tempehburger met geconfijte ui en portobello

Tempehburger met geconfijte ui en portobello




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.