Culinaire nitwit
Het is jullie vast niet ontgaan dat volgende week de kerstman weer voor de deur staat. En hij brengt niet alleen cadeautjes en gezelligheid, maar vaak ook stress en wanhoop in de keuken. Menig mens schiet volledig in de paniekmodus als ze het woord kerstdiner horen en veranderd spontaan in een culinaire nitwit in eigen keuken. NIET DOEN. Zorg dat je genoeg wijn hebt om iedereen überhaupt te doen vergeten waarom ze met een kerstmuts op aan tafel zitten. Vervolgens zet je een leuke kerstkraker aan om de feestelijke stemming te verhogen, zover die er door de wijn nog niet in zit. Dan duik je de keuken in en zet je met zwier deze van te voren gemaakte zalmbonbons op tafel. Voor degene die vishaters aan tafel heeft, kun je de zalm vervangen door plakken gerookte kip. Fijne stressvrije kerstdagen!
- 8 mooie plakken gerookte zalm
- 2 avocado's
- 1 groene appel
- 4 el Griekse yoghurt
- Wasabi naar smaak
- Peper
- Zout
- 1.5 el citroensap
- Maanzaad (optioneel)
- 4 kleine schaaltjes
- Plastic folie
- Bekleed de 4 schaaltjes (ramekins) ruim met plastic folie
- Leg daarin twee plakken zalm elkaar overlappend in zodat het schaaltje helemaal rondom bedekt is
- Prak de avocado's tot mousse
- Meng de mousse met de yoghurt, wasabi, peper, zout, citroensap
- Schil de groene appel en snijd het in parten en vervolgens in kleine vierkante blokjes
- Voeg de appelstukjes aan het avocado/yoghurt mengsel toe en meng goed
- Schep dan in elk bakje wat van de mousse tot de rand
- Vouw de zalm over de mousse
- Vouw daarna de plastic folie over het schaaltje zodat de bonbon afgesloten is
- Zet weg in de koelkast voor minimaal een uur, maar mag ook de hele middag tot gebruik
Geef een antwoord