• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Weekmenu » Menu 5 keer Frans

Menu 5 keer Frans

22 juli 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Aangezien we allemaal massaal richting la douce France trekken de komende weken, heb ik voor jullie deze week vijf keer een Frans recept.

En mocht je nu niet op de route de soleil richting het zuiden tuffen, creër dan je eigen Franse sfeer thuis. Met deze gerechten gaat dat vast wel lukken.

Bon appetit!

Recept Salade met geitenkaas

1. Salade met geitenkaas

Wat is er nu meer Frans dan deze all time klassieker. Bijna elke Franse bistro heeft deze salade met geitenkaas op de menukaart staan. En niet voor niets. Het romige zachte van de kaas is een perfecte tegenhanger van de frisse zure sladressing. En de walnoten geven het gerecht een lekkere bite. Serveer als voorgerecht met een knapperige snee boerenbrood.

Bloemkoolsoep met gotgonzola

2. Bloemkoolsoep met gorgonzola

Deze bloemkoolsoep is een uitstekend begin van een Franse maaltijd. Veel mensen eten bloemkool nog steeds traditioneel met een kaassausje, maar dat is zo zonde. Dit gerecht is het bewijs dat je met bloemkool veel meer kunt doen.

3. Artisjokken met vinaigrette

Mocht je bij je groentenboer of op de markt artisjokken tegenkomen, aarzel dan niet en neem ze mee. Artisjokken smaken fantastisch met de romige licht scherpe vinaigrette. Je hoeft de groenten alleen maar te koken en klaar ben je. Trek dan de blaadjes eraf en doop ze lekker in de vinaigrette. Met je handen eten is verplicht.

Linzen met wortel en worst

4. Linzen met wortel en worst

Dit linzengerecht is ook zo’n typisch Frans boerengerecht. Gebruik echter alleen groene of bruine linzen en geen gele of rode want die koken kapot en dan zit je met de gebakken peren, eh, linzen. Je kunt elke soort worst kopen die je maar lekker vindt. Lekker met een simpele groene salade en een snee brood.

Gevulde piepkuiken met abrikoos en pistachenoten

5. Gevuld piepkuiken met abrikoos

Op de markt kom je deze piepkuikens tegen bij de poelier. Gewoon een keer proberen, want gevuld zijn ze om je vingers bij af te likken. Serveer met een salade en wat gebakken aardappels.

 

Dat was het weer voor deze week. Ik hoop dat jullie weer vol inspiratie de keuken induiken.

Au revoir!

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Weekmenu

Zoeken

Previous Post: « Recept Kabeljauw met groenten uit de oven
Next Post: Recept Tortillachips met cheddar »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Geroosterde wortels met mayonaise

Wortelfriet met romige mayonaise

Recept Mexicaanse krokante kip salade

Recept Mexicaanse krokante kip salade

Recept Tonijn met lenteui en wakame

Recept Tonijn met bosui en wakame

Zuurkoolfrittata

Zuurkoolfrittata

Recept Mosselen uit de oven

Recept Mosselen uit de oven

Gazpaccio met lenteui komkommer en oude kaas

Gazpaccio met lenteui, komkommer en oude kaas

Recept Ratatouille uit de oven met ei

Recept Ratatouille uit de oven met ei

Recept Ratatouille

Recept Ratatouille

Recept Witlof met rookvlees uit de oven

Recept Witlof met rookvlees uit de oven

Spruitjes Clafoutis

Spruitjes Clafoutis




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.