Aangezien we allemaal massaal richting la douce France trekken de komende weken, heb ik voor jullie deze week vijf keer een Frans recept.
En mocht je nu niet op de route de soleil richting het zuiden tuffen, creër dan je eigen Franse sfeer thuis. Met deze gerechten gaat dat vast wel lukken.
Bon appetit!
1. Salade met geitenkaas
Wat is er nu meer Frans dan deze all time klassieker. Bijna elke Franse bistro heeft deze salade met geitenkaas op de menukaart staan. En niet voor niets. Het romige zachte van de kaas is een perfecte tegenhanger van de frisse zure sladressing. En de walnoten geven het gerecht een lekkere bite. Serveer als voorgerecht met een knapperige snee boerenbrood.
2. Bloemkoolsoep met gorgonzola
Deze bloemkoolsoep is een uitstekend begin van een Franse maaltijd. Veel mensen eten bloemkool nog steeds traditioneel met een kaassausje, maar dat is zo zonde. Dit gerecht is het bewijs dat je met bloemkool veel meer kunt doen.
3. Artisjokken met vinaigrette
Mocht je bij je groentenboer of op de markt artisjokken tegenkomen, aarzel dan niet en neem ze mee. Artisjokken smaken fantastisch met de romige licht scherpe vinaigrette. Je hoeft de groenten alleen maar te koken en klaar ben je. Trek dan de blaadjes eraf en doop ze lekker in de vinaigrette. Met je handen eten is verplicht.
4. Linzen met wortel en worst
Dit linzengerecht is ook zo’n typisch Frans boerengerecht. Gebruik echter alleen groene of bruine linzen en geen gele of rode want die koken kapot en dan zit je met de gebakken peren, eh, linzen. Je kunt elke soort worst kopen die je maar lekker vindt. Lekker met een simpele groene salade en een snee brood.
5. Gevuld piepkuiken met abrikoos
Op de markt kom je deze piepkuikens tegen bij de poelier. Gewoon een keer proberen, want gevuld zijn ze om je vingers bij af te likken. Serveer met een salade en wat gebakken aardappels.
Dat was het weer voor deze week. Ik hoop dat jullie weer vol inspiratie de keuken induiken.
Au revoir!
Geef een reactie