Deze zaterdag staan 5 gerechten met fruit in de spotlights!
Ik ken mensen die er van griezelen. Zij moeten er niet aan denken om warm fruit te eten als onderdeel van een maaltijd.
Ik vind fruit juist een welkome afwisseling en zorgt vaak voor net dat beetje extra aan een gerecht.
Of je nu appel neemt, peer of een exotische lychee, leef je eens uit met deze recepten met fruit! Sorry, ik kon het niet laten… Haha
1. Kipsalade met aardbeien
Een heerlijke salade vol smaak. Gezond en slank! Lekker met een knapperig stokbroodje met zoute boter.
2. Curry van eend met lychees
Curry met eendenborst waarvan het vel verwijderd is. De lychees maken het gerecht zoet en de pompoen geeft het gerecht een aardse smaak. Lekker met gekookte rijst.
3. Runderworst met cider en appel
Een echt winters gerecht dat weinig voorbereiding nodig heeft. De cider maakt het heerlijk zoet en past heel goed bij saucijsjes. Door de appel en ui krijg je gelijk ook de nodige groenten binnen. Serveer met een frisse groene salade en wat stokbrood met boter.
4. Gegrilde peer met gorgonzola
Italiaans voorgerecht met gegrilde peer en gorgonzola. Lekker met gemalen zwarte peper er over heen en een stokbroodje.
5. Tajine met wortel en abrikoos
Een authentiek vegetarisch Marrokaans gerecht met tomaten, wortels, ui, knoflook en kikkererwten. Je huis gaat er heerlijk van ruiken. Serveer met brood en couscous en eventueel een tomaten/ui salade.
Geef een reactie