Hey leuke lezers! Vanaf vandaag komen er wat nieuwe rubrieken op Curls-Culinair. Ik ga jullie er nog niet teveel over vertellen, dat maakt het alleen maar leuker.
Ik trap af met deze nieuwe rubriek 5 keer Italiaans. Dat betekent niet dat het altijd Italiaans is. Ik wil jullie elke week 5 gerechten uit een bepaalde keuken voorschotelen. Leuk als thema gerechten als jij bijvoorbeeld bij een eetclub zit. Of wat dacht je van een diner waarbij je specifiek gerechten uit een bepaald land wilt bereiden.
Vandaag 5 knappe gerechten uit het land van de pizza en pasta. Maar niet op Curls-Culinair. Er valt immers nog zoveel meer te beleven en ontdekken.
Buon Appetito!
1. Panna cotta
We trappen af met deze panna cotta met walnoot en gorgonzola. Dit voorgerecht is afgeleid van het welbekende nagerecht met room en suiker. Deze hartige variant is echter heerlijk als voorgerecht.
2. Tomatencarpaccio
Geloof me, iedereen kan dit voorgerecht of tussengerecht maken. Deze tomatencarpaccio is gemakkelijk en snel gemaakt. Koop wel goede olijfolie, want daar zal dit gerecht alleen maar nog beter van worden.
3. Vispakketje
Dit vispakketje is lekker makkelijk op een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om uitgebreid te kokkerellen. Eet er een simpele groene slade bij.
4. Kalfsschnitzel
Ben je meer een liefhebber van een lekker stukje vlees dan vind je deze kalfsschnitzel in ansjovisjus met aniboise vast helemaal te gek. Serveer met gebakken aardappels of pasta.
5. Focaccia met oregano
In het weekend vind je vast wel een gaatje in je agenda om deze focaccia met oregano te maken. Lekker bij de borrel met een lik gezouten boter.
Ik hoop dat jullie allemaal wat inspiratie hebben opgedaan en hoppa die keuken zijn ingedoken.
Ciao!
Geef een reactie