• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Weekmenu » Menu vijf keer vega

Menu vijf keer vega

14 oktober 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Een paar dagen per week geen vis of vlees wordt niet het milieu blijer van, ook voor jezelf is het helemaal geen straf. Vegetarisch eten is namelijk heel gezond en ontzettend lekker. Het aloude imago van de geitenwollensok is dan ook echt al lang passé.

Vegetarisch eten is hip en happening. Je kunt er eindeloos mee variëren door diverse groenten, kaas en noten in de gerechten te verwerken. Ook het aantal vleesvervangers in de supermarkt is de laatste jaren flink uitgebreid.

Kortom, geen excuus meer voor een dagje lekker vegalisious eten.

Enjoy!

Risottoballen met zongedroogde tomaat

1. risottoballen

Heerlijk bij de borrel. Een vegetarisch alternatief voor de bitterbal. Deze gefrituurde ballen van risotto zijn heerlijk als snack bij de borrel of als voorgerecht met veldsla en kleine stukjes zongedroogde tomaat als garnering.

Tomatencarpaccio met olijven

2. Tomatencarpaccio met olijven

Dit is een voorgerecht dat iedereen kan maken. En het smaakt ook nog eens verrassend lekker. De carpaccio van dungesneden tomaat met zwarte olijven, feta en basilicum valt of staat met een uitstekende olijfolie. Bezuinig daar dus alsjeblieft niet op..

Bietenburger

3. Bietenburgers

Echt te lekker dit recept. Deze  bietenburgers met tzatziki en sla biedt de basis voor vier grote of acht kleine broodjes. Probeer maar eens. Zelfs de meest hartnekkige carnivoor gaat overstag.
Clafoutis met Langres kaas

4. Clafoutis

Mmmmm, deze zachte, hartige taart met Langres kaas (Clafoutis) wordt veel op winterse dagen gegeten. De taart blijft overigens redelijk licht van smaak en geeft geen zwaar gevoel op de maag.

Recept Geroosterde spruitjes

5. Geroosterde spruitjes

Een Italiaans bijgerecht dat heerlijk smaakt bij een vegetarische schnitzel of gehaktbal. De citroen maakt het lekker fris als tegenhanger van de aardse knoflook en rozemarijn.

 

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Weekmenu

Zoeken

Previous Post: « Recept Kikkererwtenpuree
Next Post: Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Garnalen met tamarinde en sperziebonen

Recept Garnalen met tamarinde en sperziebonen

Recept Kiprollade met bloedsinaasappel

Kerst Hoofdgerechten 10X

Recept Geroosterde spruitjes

Recept Geroosterde spruitjes

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Pindakaaskoekjes Recept

Pindakaaskoekjes Recept

Runderkebab met yoghurtsaus

Recept runderkebab met yoghurtsaus

Wortel paté

Recept Wortelpaté

Recept Italiaans vispakketje uit de oven

Recept Italiaans vispakketje uit de oven

Recept Eend met bosui

Recept Eend met bosui

Recept wraps met krokante kip

Menu 5 keer kip




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.