Een paar dagen per week geen vis of vlees wordt niet het milieu blijer van, ook voor jezelf is het helemaal geen straf. Vegetarisch eten is namelijk heel gezond en ontzettend lekker. Het aloude imago van de geitenwollensok is dan ook echt al lang passé.
Vegetarisch eten is hip en happening. Je kunt er eindeloos mee variëren door diverse groenten, kaas en noten in de gerechten te verwerken. Ook het aantal vleesvervangers in de supermarkt is de laatste jaren flink uitgebreid.
Kortom, geen excuus meer voor een dagje lekker vegalisious eten.
Enjoy!
1. risottoballen
Heerlijk bij de borrel. Een vegetarisch alternatief voor de bitterbal. Deze gefrituurde ballen van risotto zijn heerlijk als snack bij de borrel of als voorgerecht met veldsla en kleine stukjes zongedroogde tomaat als garnering.
2. Tomatencarpaccio met olijven
Dit is een voorgerecht dat iedereen kan maken. En het smaakt ook nog eens verrassend lekker. De carpaccio van dungesneden tomaat met zwarte olijven, feta en basilicum valt of staat met een uitstekende olijfolie. Bezuinig daar dus alsjeblieft niet op..
3. Bietenburgers
4. Clafoutis
5. Geroosterde spruitjes
Een Italiaans bijgerecht dat heerlijk smaakt bij een vegetarische schnitzel of gehaktbal. De citroen maakt het lekker fris als tegenhanger van de aardse knoflook en rozemarijn.
Geef een reactie